Prinssi Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa kuukausiin ja kertoi koronaoireistaan – kaikki ei ole vieläkään ennallaan

3:38
Prinssi Charles täytti 70 vuotta syksyllä 2019

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla palasivat tiistaina edustustehtäviinsä. Walesin prinssi kertoi avoimesti koronavirusoireistaan.

Prinssi Charlesilla todettiin maaliskuussa koronavirustartunta. Ilmoitus tuli samoihin aikoihin, kun myös Monacon ruhtinaan Albertin kerrottiin sairastuneen maailmalla levinneeseen virukseen. Kaksikko oli aiemmin osallistunut samaan tilaisuuteen Lontoossa.

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, ovat yhä vetäytyneinä Windsorin linnaan, mutta 71-vuotias Walesin prinssi palasi tällä viikolla kuukausien tauon jälkeen edustustehtäviensä pariin yhdessä Cornwallin herttuattaren Camillan kanssa. Kuvien perusteella pari esiintyi todella hyväntuulisena ensimmäisessä edustustehtävässään pitkän kotikaranteenin jälkeen.

Peoplen ja Daily Mailin mukaan pari vieraili tiistaina Glouchestershiren kuninkaallisessa sairaalassa tapaamassa koronakriisin etulinjassa työskennellyttä sairaalahenkilökuntaa.

Vierailun yhteydessä varsin nopeasti koronasta toipunut Walesin prinssi kertoi myös ensimmäistä kertaa siitä, millaisia oireita tappajavirus hänessä aiheutti. 

Lehtien mukaan prinssi Charles kertoi hoitohenkilökunnan kanssa keskustellessaan, että menetti haju- ja makuaistinsa sairastuttuaan, joskin ne ovat sittemmin ovat alkaneet palautua vähitellen. BBC:n mukaan aistit eivät kuitenkaan ole palanneet vielä täysin ennalleen.

Prinssin kuvailemat oireet ovat sellaisia, joista muutkin koronaan sairastuneet ovat kertoneet.

Diagnoosin saatuaan Charles ja Camilla, 72, vetäytyivät linnaansa Skotlantiin ja viettivät seitsemän päivää karanteenissa. Tiistain sairaalavisiitillään pari kiitteli vuolaasti terveydenhuoltohenkilökuntaa heidän panoksestaan kriisiaikana.

Camillan sanotaan keskustelleen sairaalan väen kanssa myös iloisista tapahtumista: herttuattaren mukaan hän näki lapsenlapsiaan ensimmäistä kertaa kuukausiin viime viikonloppuna.

– En halannut heitä, mutta että sain nähdä heidät... Se oli aivan mahtavaa, Camilla luonnehti.

Charlesin ja Camillan edustustehtävät jatkuvat tällä viikolla. Pari isännöi torstaina Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia Lontoossa Clarence housessa.

Daily Mailin mukaan kuninkaalliset lopettivat kaikki edustustehtävänsä 23. maaliskuuta. Tällä viikolla töihin palasivat Charlesin ja Camillan lisäksi prinssi William, joka niin ikään vieraili Norfolkissa kiittämässä hätäkeskushenkilökuntaa heidän panoksestaan kriisiaikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja