Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 98, vetäytyivät Windsorin linnan uumeniin yli kuukausi sitten – tällaista on kuninkaallisen parin suojattu arki

4:24
Kuningatar Elisbet piti historiallisen vakavan puheen kansalle

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip elävät arkeaan Windsorin linnan osassa, jonne vain harvoilla ja valituilla on asiaa.

Kuningatar Elisabet, 94, ja hänen puolisonsa prinssi Philip, 98, vetäytyivät Windsorin linnaan omaehtoiseen eristykseen maaliskuun puolivälin tienoilla koronaviruspandemian takia. Kuninkaallinen pariskunta kuuluu koronaviruksen riskiryhmään korkean ikänsä takia. Lähteiden mukaan kuningattaren apuna on on yhteensä noin kaksitoista henkilökunnan jäsentä ja hän pitää yhteyttä perheenjäseniinsä videopuheluiden avulla. 

Pysyäkseen turvassa pariskunta pysyttelee linnan yksityisissä asunnoissa, joihin hyvin harvalla henkilökunnan jäsenellä on pääsy. Windsorin linna toimii noin 150 ihmisen kotina, mukaan lukien kuninkaallisten henkilökunnan jäseniä sekä eläköityneitä armeijan upseereja. 

Kuningattaren on kerrottu viettävän aikaansa Windsorin linnassa muun muassa seuraamalla aktiivisesti uutisia. Kuninkaallisia läheisen lähteen mukaan kuningatar katsoo ahkerasti televisiouutisia sekä lukee sanomalehtiä. Tämän lisäksi Elisabet pitää aktiivisesti yhteyttä perheeseensä videopuheluiden avulla. Lähteiden mukaan kuningatar on saanut runsaasti piristystä päiviinsä lemmikkiundulaateistaan. Eristyksen takia Elisabet ei kuitenkaan harmikseen ole päässyt ratsastamaan hevosillaan. 

Kuun alussa Elisabet piti historiallisen televisiopuheensa, jossa hän kiitti koronaa vastaan taistelevia terveysalan ammattilaisia sekä puhutteli kansalaisiaan. 

– Paremmat päivät koittavat vielä, me kohtaamme toisemme jälleen. 

Kuningatar Elisabetin vanhin poika prinssi Charles, 71,  on toistaiseksi ainut brittiläisen kuninkaallisen perheen jäsen, joka on sairastanut koronaviruksen. Charlesin kuitenkin todettiin tervehtyneen koronaviruksesta muutama viikko sitten. Charles viettää koronakaranteeniaikaa vaimonsa herttuatar Camillan kanssa Skotlannissa Balmoralin kodissaan.

Charlesin vanhin poika prinssi William, 37, puolestaan perheineen ovat vetäytyneet Norfolkissa sijaitsevaan kotiinsa. Charlesin nuorempi poika, maalis-huhtikuun vaihteessa kuninkaallisista velvollisuuksistaan luopunut prinssi Harry, 35, muutti hiljattain vaimonsa herttuatar Meghanin ja parin alle vuoden ikäisen esikoisen Archie Harrisonin kanssa Los Angelesiin, jossa herttuapari on nähty kuljettamassa ruokaa sitä tarvitseville. 

Lähde: Mirror

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja