Prinssi Andrew'ta syyttävältä naiselta rajuja väitteitä: "Ette saa hyväksyä sitä, mitä minulle tehtiin"

1:10
Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi

Prinssi Andrew'ta seksirikoksista syyttävän Virginia Giuffren haastattelu esitettiin BBC:llä maanantai-iltana 2. joulukuuta.

Brittihovi on kamppaillut lähivuosien suurimman skandaalinsa kanssa, jonka keskiössä on 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika, 59-vuotias prinssi Andrew.

Virginia Giuffre pyysi maanantai-iltana Britanniassa esitettävässä Panorama-ohjelmassa kansaa seisomaan tukenaan.

– Ette saa hyväksyä sitä, mitä minulle tehtiin, Giuffre sanoi ohjelmassa, joka esitettiin myöhään illalla Suomen aikaa.

Giuffre, joka aiemmin tunnettiin nimellä Virginia Roberts, kertoi, että seksuaalirikoksista myöhemmin tuomittu, edesmennyt Jeffrey Epstein toi hänet Lontooseen vuonna 2001. Prinssin hän tapasi lontoolaisella yökerholla, missä tämä pyysi häntä tanssimaan.

– Hän oli hirvittävin tanssija, jonka olen koskaan elämässäni nähnyt, Hän hikoili niin paljon, että hikeä lenteli kaikkialle, Giuffre kertoo.

Kun yökerholta lähdettiin pois, Epsteinin silloinen tyttöystävä Ghislaine Maxwell suostutteli tuolloin 17-vuotiaan Giuffrea harrastamaan seksiä prinssin kanssa.

– Kun kuulin sen, minua yökötti, Giuffre sanoo.

Prinssi ja Giuffre harrastivat seksiä ensimmäisen kerran vielä samana iltana Maxwellin talon yläkerrassa, Giuffre kertoo. Giuffre kuvaili kokemusta ällöttäväksi.

– Hän sanoi kiitos ja käveli pois, Giuffre kertoi.

Giuffre on aikaisemmin sanonut olleensa prinssin kanssa vielä myöhemmin sängyssä useita kertoja.

Hovi kiistää edelleen kaiken

Kuningashuone on toistuvasti kiistänyt syytökset. Andrew on sanonut, ettei muista lainkaan naisen tapaamista ja on puolustautunut kummallisina pidetyin väittämin. Hän muun muassa kertoi, ettei Giuffren kuvailema "hikinen tanssi" lontoolaisessa yökerhossa ole voinut tapahtua, koska Falklandin sodassa taistelun vuoksi hän menetti kykynsä hikoilla. 

Valokuvaa, jossa Anrew'n käsi on Giuffren vyötäisillä, prinssi on selittänyt manipuloiduksi, ja arvellut, että kuvaan on leikattu jonkun toisen käsi.

– Hän tietää, mitä tapahtui, ja minä tiedän, mitä tapahtui. Ja vain toinen meistä puhuu totta, Giuffre kuittasi.

Brittihovi kiisti ennakkoon Panoramassa esitetyt tiedot.

– Kiistämme ehdottomasti, että Yorkin herttualla olisi ollut minkäänlaista seksuaalista kontaktia tai suhdetta Virginia Robertsiin. Kaikki muunlaiset väitteet ovat vääriä ja perusteettomia, hovi tiedotti.

Panorama-ohjelma kertoi saaneensa käsiinsä sähköpostiviestin, jonka prinssi lähetti vuonna 2015 Ghislaine Maxwellille. Ohjelman mukaan prinssi pyysi viestissä apua Robertsin esittämiin syytöksiin liittyen.

– Kerro, milloin voimme jutella. On tiettyjä kysymyksiä Virginia Robertsista, prinssi kirjoitti.

– On tietoa. Soita, kun on sopiva hetki, Maxwell vastasi.

Ohjelman mukaan prinssi saatetaan kutsua oikeuteen todistajaksi, jos hän palaa Yhdysvaltoihin. Jeffrey Epsteinin viisi uhria vaatii, että prinssi todistaa heidän oikeusjutuissaan.

Lähteenä myös: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja