Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel saivat 10 vuotta sitten erikoisen häälahjan – Estelle ja Oscar vetivät suojavarusteet niskaan ja pääsivät tutustumaan pisteliäisiin "lemmikkeihinsä"

0:21
Kruununprinsessa Victorian perhe poseerasi valokuvaajille prinssi Oscarin ristiäisten jälkeen

Kruununprinsessa Victoria tutustui prinsessa Estellen ja prinssi Oscarin kanssa mehiläisyhdyskunnan toimintaan Hagan linnan tiluksilla.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian perhe iloitsi hiljattain uudesta perheenjäsenestä, kun hovi tiedotti perheen ottaneen koiranpennun.

Pikkuinen Rio ei suinkaan ole ainoa lemmikki perheen kotona Hagan linnassa, sillä tiluksilla käyskentelee myös lampaita. Lisäksi kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saivat aikoinaan varsin epätavallisen häälahjan: mehiläispesiä Ruotsin mehiläishoitajien yhdistykseltä. 

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan kruununprinsessan perheessä suhtaudutaan mehiläisiin intohimolla. Myös prinsessa Estelle ja prinssi Oscar ovat nyt todistettavasti päässeet tutustumaan läheltä perheen pisteliäisiin "lemmikkeihin", kun Victoria lapsineen tutustui mehiläisiin mehiläishoitaja Lotta Fabricius Kristiansenin avustuksella maanantaina.

Kuvat paljastavat, että pienet kuninkaalliset ja kruununprinsessa olivat sonnustautuneet oikeaoppisesti suojavarusteisiin. Molemmat vaikuttivat olevan hyvin innoissaan jännittävästä puuhasta.

– Ymmärsin, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Estelle ja Oscar tutustuivat mehiläisyhdyskunnan toimintaan, Fabricius Kristiansen kommentoi Expressenille.

Mehiläishoitajan mieleen jäivät myös pienten kuninkaallisten suloiset kommentit.

– Estelle mainitsi, että hänestä tuntui siltä kuin hän olisi pukeutunut avaruuspukuun. Hän kyseli myös muun muassa siitä, kuinka vanha kuningatarmehiläinen on ja onko hän kaikkien mehiläisten äiti.

Lapset pääsivät myös maistelemaan hunajaa.

– He todella vaikuttivat pitävän hunajasta, etenkin Estelle. Heistä tulee mainioista lähettiläitä pölytykselle ja mehiläisille, Fabricius Kristiansen kiitteli.

Hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoi, että Victoria tahtoi kuvien avulla kiinnittää huomiota siihen, kuinka mehiläiset ovat keskeinen osa biodiversiteettiä.

– Kruununprinsessa pari arvostaa kovasti häälahjaa, jonka he saivat jo lähes kymmenen vuotta sitten Ruotsin mehiläishoitajien yhdistykseltä.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel viettävät kesällä 10. hääpäiväänsä. Pari avioitui 19. kesäkuuta 2010 Tukholman suurkirkossa. Hääpäiväksi valikoitui sama päivämäärä kuin Victorian vanhemmilla, kuningas Kaarle Kustaalla ja kuningatar Silvialla 34 vuotta aikaisemmin.

Parin esikoinen Estelle syntyi vajaat kaksi vuotta myöhemmin, helmikuussa 2012. Perheen onni täydentyi neljä vuotta myöhemmin, kun prinssi Oscar syntyi maaliskuussa 2016.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja