Ruotsia kuvaillaan Pohjoismaiden koronapesäkkeeksi – näin se näkyy kuninkaallisten lomasuunnitelmissa: Madeleinen unelma vaarassa

1:53
Video: Viime syksynä Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa yllätti maansa ja pienensi kuninkaallista perhettä – katso, mitä se tarkoittaa käytännössä

Ruotsin kuninkaalliset aikovat lomailla perinteiseen tapaan Öölannissa perheen kesäparatiisissa, mutta prinsessa Madeleinen loman kerrotaan olevan vaakalaudalla.

Ruotsi hehkuu tällä hetkellä Pohjoismaiden koronapesäkkeenä, ja tämä on vaikuttanut myös kuninkaallisen perheen kesäsuunnitelmiin.

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia matkasivat rajoitusten höllennyttyä hieman Öölantiin ja Sollidenin linnaan jo juhannukseksi, ja aikovat nauttia kesästään perinteiseen tapaan kaikesta huolimatta.

– Solliden on meille paratiisi. Se on paikka, jossa voimme ladata akkujamme ja viettää aikaa yhdessä perheemme ja kaikkien lastenlapsiemme kanssa. Tärkeintä kesässä on, että olemme yhdessä, kuningatar Silvia on kuvaillut.

Svensk Damtidning kertoo, että myös kruununprinsessa Victoria perheineen suuntaa heinäkuussa Öölantiin, vaikka kruununprinsessan perinteisesti paljon yleisöä saarelle keränneet syntymäpäiväjuhlallisuudet on tältä vuodelta peruttu. 

Victorian perinteinen syntymäpäiväkonsertti järjestetään ainoastaan kuninkaalliselle perheelle, mutta se lähetetään kuitenkin televisiosta. Prinssi Oscarille, 4, konsertti tulee olemaan ruotsalaislehtien mukaan ensimmäinen ilta-aikaan tapahtuva kuninkaallinen edustustehtävä.

Kruununprinsessan perhe on perinteisesti asunut lomallaan Sollidenin linnan tiluksilla sijaitsevassa Villa Skönvikissä. Erityisesti kesää Öölannissa odottavatkin prinsessa Estelle ja prinssi Oscar, joille saarella on tarjolla kesäistä puuhaa vaikka millä mitalla.

– Arvelen, että kesällä huomion keskipisteenä on perheen uusi koira Rio, mutta muuten Estelle todennäköisesti tekee melko samanlaisia asioita kuin muutkin 8-vuotiaat lomallaan: uivat ja viettävät aikaa isovanhempiensa kanssa, arvioi Svensk Damtidningin kuninkaallisasiantuntija Helena Wiklund.

Pikkuprinsessa odottaa varmasti myös ratsastushetkiä, sillä hänen poninsa asustaa Öölannissa.

Expressenin mukaan on mahdollista, että kuninkaalliset nauttivat lomallaan myös veneilystä ja raikkaasta meri-ilmasta, sillä kruununprinsessa Victoria hankki viime vuonna noin 400 000 euron arvoisena Nimbus 365 Coupé -veneen.

– Kuningas on lahjakas kippari ja kruununprinsessan perhe nauttii veneilystä, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kommentoi lehdelle.

Myös prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian odotetaan saapuvan Öölantiin kruununprinsessan syntymäpäiväjuhliin heinäkuun puolivälissä pikkuprinssien Alexanderin, 4, ja Gabrielin, 2, kanssa.

Yhdysvaltain Floridassa perheineen asustavan prinsessa Madeleinen kesäloman Ruotsissa on sen sijaan ounasteltu olevan vaakalaudalla koronakriisin vuoksi, vaikka jotkut lähteet ovat jo hiiskuneet prinsessan olevan aikeissa lentää Ruotsiin joka tapauksessa. 

Madeleine on useissa haastatteluissa antanut ymmärtää, että kesäiset vierailut Öölannissa ovat hyvin tärkeitä paitsi hänelle itselleen, myös hänen kolmelle lapselleen. Etenkin serkusten Estellen ja Leonoren tiedetään olevan hyvin läheisiä pitkästä välimatkasta huolimatta.

Svensk Damtidning kertoi juhannuksen jälkeen, että prinsessa olisi jo päättänyt matkustaa Ruotsiin ja osallistua Victorian syntymäpäiville, mutta hovista asiaa ei kuitenkaan ole vahvistettu.

– Emme tiedä vielä prinsessa Madeleinen tilanteesta Yhdysvaltain matkustusrajoitusten takia, Thorgren kommentoi Expressenille.

Koronatilanne on näkynyt kuninkaallisen perheen ohjelmassa jo pitkin kevättä ja alkukesää. Esimerkiksi kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivää juhlittiin tällä kertaa harvinaisen hillitysti ja myös perinteiset kansallispäivän juhlallisuudet jouduttiin perumaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja