Ruotsin prinssi Gabriel täyttää maanantaina kolme vuotta – hoiti tyylikkäästi jo ensimmäisen edustustehtävänsä

Ruotsin prinssi Gabriel hoiti ensimmäisen kuninkaallisen edustustehtävänsä jo ennen kuin ehti täyttää kolme vuotta.

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian nuorempi poika prinssi Gabriel täyttää maanantaina vasta kolme vuotta, mutta se ei estänyt pikkuprinssiä hoitamalla tyylikkäästi ensimmäistä edustustehtäväänsä.

Prinssipari julkaisi Instagram-tilillään useita otoksia tärkeästä päivästä. Prinssi Gabriel, joka kantaa myös Taalainmaan herttuan arvonimeä, nimittäin osallistui tiistaina yhdessä vanhempiensa kanssa herttuakuntansa alueella sijaitsevan levähdyspaikan vihkiäisiin.

Esteetön levähdyspaikka sijaitsee Säterdalenin kansallispuistossa, ja paikka on omistettu prinssille tämän ristiäislahjana.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista.

Tärkeänä päivänään prinssi Gabriel oli sonnustautunut mustiin farkkuihin, kauluspaitaan, siniseen neuleeseen sekä tarralenkkareihin.

– Toivomme, että levähdyspaikka tuo iloa mahdollisimman monelle luonnonsuojelualueen vieraalle, prinssipari kirjoitti jakamiensa kuvien yhteydessä.

Myös prinssi jätti jälkensä paikkaan, sillä siellä on nyt myös linnunpönttö, jonka pieni kuninkaallinen maalasi omin käsin sekä penkki, jonka hänen vanhempansa saivat aikanaan häidensä yhteydessä.

Perheeseen kuuluu lisäksi myös 4-vuotias isoveli prinssi Alexander, jota ei tällä kertaa nähty kuvissa yhdessä veljensä kanssa. 

Perhe on kesän mittaan jakanut Instagram-tilillä vinkkinä kotimaanmatkailuun omia "mansikkapaikkojaan". Kuninkaalliset vierailivat aiemmin kesällä muun muassa näköalapaikalla, jonka Södermanlandin herttua Alexander sai kastelahjaksi Nynäsin luonnonsuojelualueella.

Molemmilla pikkuprinsseillä on yhä prinssin ja herttuan tittelinsä, vaikka kuningas Kaarle Kustaa kutisti noin vuosi sitten merkittävästi Ruotsin hovia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että molemmilla on tulevaisuudessa mahdollisuus valita itse itselleen sopivat ammattit.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja