Prinsessa Anne teki historiaa – ensimmäinen kuninkaallinen nainen, joka käyttää tiettyä asua

Kuningatar Elisabetin arkun kuljetus keräsi runsaasti yleisöä Britanniassa 0:39
Kuningatar Elisabetin arkun kuljetus keräsi runsaasti yleisöä Edinburghissa.

Prinsessa Anne seisoi veljiensä rinnalla kuningattarelle järjestetyssä tilaisuudessa.

Prinsessa Anne pukeutui ensimmäisenä kuninkaallisen perheen naisjäsenenä sotilasunivormuun kuningatar Elisabetille järjestetyssä tilaisuudessa maanantaina 12. syyskuuta St Gilesin katedraalissa Edinburghissa. Anne seisoi veljiensä kuningas Charlesin, prinssi Edwardin ja prinssi Andrew’n tapaan äitinsä arkun vieressä kello 21.20 Suomen aikaa.

Anne käytti samaa kuninkaallisen laivaston univormua, johon pukeutui jo aiemmin päivällä kuningattaren arkun kulkueessa Edinburghissa.

Prinsessa on kuninkaallisen laivaston ja kuninkaallisen merijalkaväen hyväntekeväisyysjärjestön suojelija sekä Portsmouthin päällikkö. Lisäksi hän on ainoa kuninkaallisen perheen naisjäsen, joka käyttää univormuaan valtion tilaisuuksissa.

Vaikka hän ei ole varsinaisesti palvellut armeijassa, kuten veljensä kuningas Charles ja prinssi Andrew, hän on silti kunnia-amiraali. Hän suorittaa joka vuosi satoja velvollisuuksia armeijan suojeluksiensa ja sidosryhmien kanssa ja on yleensä kovimmin työskentelevien kuninkaallisten listan kärjessä.

Kuningattarelle järjestetty tilaisuus on pitkäaikainen perinne, jota on kunnioitettu kuningas Yrjö V:n kuolemasta vuonna 1936 lähtien, ja se järjestettiin viimeksi kuningataräiti Elisabetin, eli 8. syyskuuta menehtyneen kuningatar Elisabet II:n äidin, hautajaisissa vuonna 2002.

Elisabet on arkussaan St Gilesin katedraalissa 24 tuntia. Yleisö voi katsella kuningattaren arkkua katedraalissa ja osoittaa kunnioitustaan ​​kello 19 alkaen Suomen aikaa 24 tunnin ajan. Tiistaina 13. syyskuuta prinsessa Anne seuraa kuningattaren arkkua, kun se lennätetään Lontooseen ja viedään Buckinghamin palatsiin.

Lue myös:

    Uusimmat