Presidentti Niinistö ei pidä pakolaissopimusta Turkin kanssa virheenä – suuri ongelma on, jos Isis voittaa

Turkki ei aio lopettaa operaatiotaan Syyriassa, länsimaat etsivät kuumeisesti ratkaisua kriisiin - tutkija kertoo, mitä Yhdysvallat voi enää tehdä 4:55
Turkki ei aio lopettaa operaatiotaan Syyriassa, länsimaat etsivät kuumeisesti ratkaisua kriisiin - tutkija kertoo, mitä Yhdysvallat voi enää tehdä.

Presidentti Sauli Niinistön mielestä Turkin iskussa Syyriaan suurin ongelma on, jos terroristijärjestö Isis päätyy konfliktin voittajaksi. Niinistö puhui suomalaistoimittajille Addis Abebassa virallisella vierailullaan Etiopiassa.

Kysyttäessä, tulisiko Euroopan unionin ottaa käyttöön esimerkiksi pakotteita Turkkia vastaan, presidentti vastasi tyytyvänsä siihen, mitä EU:n ulkoministerit ovat vastanneet.

Niinistö harmitteli, ettei EU:lla ole enää yhtä merkittävää roolia kuin aikaisemmin. Nyt geopolitiikassa vallankahvassa ovat Yhdysvallat, Kiina ja Venäjä.

Niinistön mukaan vallanjako kertoo myös EU:n roolista suhteessa Turkin hyökkäykseen.

– Tyytyisin vain toistamaan sen, että geopolitiikka on tänä päivänä palapeliä, jossa huomenna palat saattavat olla ihan eri järjestyksessä.

Turkki on uhkaillut päästävänsä maassa olevat miljoonat pakolaiset Euroopan alueelle. Presidentti Niinistön mukaan Turkin kanssa solmittu pakolaissopimus ei kuitenkaan ollut virhe.

– Sanotaan näin, että minä kyllä kannatin sitä, enkä senkään vuoksi lähde sitä moittimaan, Niinistö totesi.

Presidentti toi esiin myös, että moni syyrialainen on kotoutunut Turkkiin.

Lue myös:

    Uusimmat