Mainos

Presidentti Halonen soitti Perssonille lausunnostaan

Presidentti Tarja Halonen on selvittänyt Ruotsin pääministerille Göran Perssonille viimeviikkoista lausuntoaan Ruotsin puolustuksesta.

Naapurisopu on palannut Suomen ja Ruotsin välille. Presidentti Tarja Halonen on toissapäivänä soittanut Ruotsin pääministeri Göran Perssonille ja sopinut viikko sitten antamansa lausunnon aiheuttaman kohun. Presidentin lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk kertoo Helsingin Sanomissa, että hyvässä keskustelussa asia on nyt saatu pois päiväjärjestyksestä.

Ruotsin lehdistö ällisteli viime viikonvaihteessa tapaa, jolla presidentti Tarja Halonen otti kantaa Ruotsissa meneillään oleviin puolustusvoimien joukko-osastojen leikkauksiin.

Halonen totesi viikko sitten politiikan toimittajien lounastilaisuudessa Helsingissä muun muassa, että meillä on aika iso alue ja olemme geopoliittisesti sellaisessa tilanteessa, että ruotsalaista liikettä emme voi tehdä ja jättää puolustusta naapureiden varaan.

Tämän aamun Hufvudstadsbladet kertoo Ruotsin puolustusministeri Leni Björklundin sanoneen, että presidentti Halonen on väärässä. Björklund toteaa, että Ruotsin puolustusvoimissa painotukset ovat muuttumassa. Nyt satsataan suuren armeijan sijaan teknologiaan.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 05.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.