F1-pomo ei tyrmää uutta hurjaa kuskihuhua – Max Verstappenin Red Bull -tallikaveri vaihtuu jo ensi kaudeksi?

F1:ssä kuljettajamarkkinoiden isoin kysymys kohdistuu nyt siihen, kenet Mercedes valitsee Lewis Hamiltonin tallikaveriksi kaudelle 2022. Tämän pyörittelyn rinnalle ollaan tuomassa toista villiä spekulaation kohdetta.

Moni F1-asiantuntija on pitänyt jo varmana sitä, että George Russell korvaisi ensi kaudella Valtteri Bottaksen Mercedeksellä. Erinäköisten raporttien mukaan Mercedes saattaisi kertoa muutoksesta jo F1-kauden seuraavassa kisassa Englannin Silverstonessa.

Samaan aikaan F1-sarjan toisen kärkitallin Red Bullin kuljettajatilanne on jäänyt vähemmälle huomiolle. Yleinen olettamus on ollut se, että talvella Racing Pointilta Red Bullille siirtynyt Sergio Perez jatkaisi Max Verstappenin tallikaverina myös ensi kaudella.

Jatkaako?

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost väläyttelee skenaariota, jossa Perezin paikalle tuotaisiin uusvanha Red Bull -nimi Pierre Gasly. Ranskalaiskuljettaja on ajanut vakuuttavasti AlphaTaurilla sen jälkeen, kun hänet palautettiin Red Bullilta takaisin sisartalliin.

– Hän on yksi sarjan nopeimmista kuljettajista, Tost sanoi Auto Hebdon haastattelussa.

Tost ei tyrmää skenaariota, jossa Gasly nostettaisiin takaisin Verstappenin tallikaveriksi, eli palautettaisiin paikalle, missä hänet nähtiin kauden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

– Täytyy katsoa, että mitä Red Bull päättää tehdä – kuka kuljettaja on missäkin tallissa, Tost vastasi potentiaaliseen yllätysmuutokseen liittyen.

– Olemme vielä varhaisessa vaiheessa kautta. Ei kannata liikaa murehtia noista nyt, Tost rauhoitteli perään.

Gasly on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa yhdeksäntenä (39 pistettä). Taulukon kärjestä löytyy Red Bullin Max Verstappen (182), jolla on 32 pisteen kaula Mercedeksen Lewis Hamiltoniin (150) nähden.

Lue myös:

    Uusimmat