Mainos

Posti: Lähetykset viivästyvät jopa viikkoja, jos kaavailtu jättilakko toteutuu – Ilmailualan unioni ilmoitti olevansa valmis tukitoimiin

9:03
Video: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kertoi tiistaina suunnittelevansa laajaa lakkoa Postissa

Postinjakeluun on odotettavissa jopa viikkojen viiveitä, jos marraskuulle kaavailtu postityöntekijöiden lakko toteutuu, kertoo Posti.

Arvio koskee painettuja lähetyksiä eli kirjeitä, aikakauslehtiä ja mainoksia. Myös pakettien toimituksiin voisi Postin mukaan aiheutua useampien päivien viiveitä.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kertoi tiistaina suunnittelevansa laajaa lakkoa Postissa. PAUn mukaan postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat lakossa kaksi viikkoa, jollei tes-neuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun.

Suunniteltu lakko alkaisi maanantaina 11. marraskuuta. Lakko koskisi noin 9 000:ta työntekijää.

Posti on kertonut varautuneensa häiriöihin poikkeusjärjestelyillä.

–  Päivittäiseen toimintaamme kuuluu, että oman henkilöstömme rinnalla työskentelee myös väliaikaista ja täydentävää työvoimaa sekä alihankintakumppaneitamme, jotta pystymme varmistamaan asiakkaillemme luvatut palvelut mahdollisimman hyvin, sanoo Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja tiedotteessa.

–  Valitettavasti tilanne voi olla vaikea, jos lakot toteutuvat ilmoitetussa laajuudessa, Ainasoja jatkaa.

Ilmailualan unioni valmis tukitoimiin

Ilmailualan unioni IAU kertoo jättäneensä tänään valtakunnansovittelijalle ja työnantajaliitto Paltalle ennakkoilmoituksen omista tukitoimistaan.

Suunnitellut tukitoimet kohdistuisivat samaan kahden viikon jaksoon marraskuussa kuin PAUn kaavailema lakko. Käytännössä tukitoimet tarkoittaisivat sitä, että IAU:n jäsenet eivät osallistuisi postin käsittelyyn.

IAU sanoo voivansa myöhemmin ilmoittaa myös muista tukitoimista Postin työriidassa, jos sitä pidetään aiheellisena.

Työriidan osapuolet tapasivat tiistaina ensi kertaa valtakunnansovittelijan luona. Tapaaminen päättyi siihen, että PAU ojensi työnantajan edustajalle virallisen työtaisteluilmoituksen, kertoi työnantajaliitto Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto STT:lle tiistaina.

Osapuolet tapaavat sovittelijan luona seuraavan kerran ensi maanantaina.

Päivitetty kello 11.58: Lisätty Ilmailualan unionin ilmoitus tukitoimista.

Lue myös: 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja