Mainos

Työnantajaliitto hämillään ja pettynyt: Miksi postilaisten lakkoilmoituksesta kerrottiin heti julkisella tiedotteella? "Ei tämä sopua ainakaan edistä"

9:55
MTV Uutisten toimittaja avaa: Tästä Postin jättilakkouhka johtuu

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut käynnistävänsä Postissa laajat lakkotoimet, jos tes-neuvotteluista ja pakettilajittelijoiden tilanteesta ei päästä sopuun.

Työnantajaa edustavan Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto on pettynyt PAU:n menettelyyn.

PAU tiedotti tänään postinjakelun, käsittelyn ja kuljetuksien olevan marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, mikäli kinkkisissä neuvotteluissa ei päästä sopuun.

Suunniteltu lakko alkaisi maanantaina 11. marraskuuta kello 6 ja päättyisi sunnuntaina 24. marraskuuta kello 24. Lakko koskisi noin 9 000 työntekijää.

Työnantajapuolen Palta ry:n Aarto pitää uutisia harmittavina. Aarto sanoo, ettei Palta ole saanut PAU:lta ilmoitusta lakonuhasta.

– Me emme työnantajaliittona ole toistaiseksi saaneet minkääntyyppistä lakkoilmoitusta. Ihmettelen vähän tätä tiedotteen tuloa julkisuuteen, Aarto päivittelee.

– Hyviin tapoihin kuuluu se, että jos lakkoihin lähdetään, niistä ilmoitetaan ensiksi neuvotteluosapuolille eikä tiedotteella.

"Neuvottelut eivät ole lähteneet lainkaan käyntiin"

Paltan ja PAU:n neuvottelut ovat pahasti jumissa, ja osapuolien on määrä tavata tänään valtakunnansovittelijalla iltapäivällä.

– Ei tämä sopua ainakaan edistä, että juuri ennen tapaamista [valtakunnansovittelijalla] PAU julkaisee tällaisen tiedotteen.

Nykyinen työsopimus PAU:n ja Palvelualojen työnantajat Paltan välillä loppuu kuun lopussa. Osapuolet kiistelevät esimerkiksi siitä, minkä alan työehtosopimuksen piirissä jakajat ja lajittelijat jatkossa ovat.

– Ongelma on se, että neuvottelut eivät toistaiseksi ole lähteneet käytännössä lainkaan käyntiin, koska PAU ei suostu keskustelemaan esityksistämme, Aarto syyttää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja