Työnantajaliitto hämillään ja pettynyt: Miksi postilaisten lakkoilmoituksesta kerrottiin heti julkisella tiedotteella? "Ei tämä sopua ainakaan edistä"

Miten Palta vastaa postin jättilakkouhkaan?"Luimme asiasta netistä" 9:55
MTV Uutisten toimittaja avaa: Tästä Postin jättilakkouhka johtuu

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut käynnistävänsä Postissa laajat lakkotoimet, jos tes-neuvotteluista ja pakettilajittelijoiden tilanteesta ei päästä sopuun.

Työnantajaa edustavan Palta ry:n toimitusjohtaja Tuomas Aarto on pettynyt PAU:n menettelyyn.

PAU tiedotti tänään postinjakelun, käsittelyn ja kuljetuksien olevan marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, mikäli kinkkisissä neuvotteluissa ei päästä sopuun.

Suunniteltu lakko alkaisi maanantaina 11. marraskuuta kello 6 ja päättyisi sunnuntaina 24. marraskuuta kello 24. Lakko koskisi noin 9 000 työntekijää.

Työnantajapuolen Palta ry:n Aarto pitää uutisia harmittavina. Aarto sanoo, ettei Palta ole saanut PAU:lta ilmoitusta lakonuhasta.

– Me emme työnantajaliittona ole toistaiseksi saaneet minkääntyyppistä lakkoilmoitusta. Ihmettelen vähän tätä tiedotteen tuloa julkisuuteen, Aarto päivittelee.

– Hyviin tapoihin kuuluu se, että jos lakkoihin lähdetään, niistä ilmoitetaan ensiksi neuvotteluosapuolille eikä tiedotteella.

"Neuvottelut eivät ole lähteneet lainkaan käyntiin"

Paltan ja PAU:n neuvottelut ovat pahasti jumissa, ja osapuolien on määrä tavata tänään valtakunnansovittelijalla iltapäivällä.

– Ei tämä sopua ainakaan edistä, että juuri ennen tapaamista [valtakunnansovittelijalla] PAU julkaisee tällaisen tiedotteen.

Nykyinen työsopimus PAU:n ja Palvelualojen työnantajat Paltan välillä loppuu kuun lopussa. Osapuolet kiistelevät esimerkiksi siitä, minkä alan työehtosopimuksen piirissä jakajat ja lajittelijat jatkossa ovat.

– Ongelma on se, että neuvottelut eivät toistaiseksi ole lähteneet käytännössä lainkaan käyntiin, koska PAU ei suostu keskustelemaan esityksistämme, Aarto syyttää.

Lue myös:

    Uusimmat