Mainos

Porvoon haulikkomies vangittiin

Porvoossa huoltoasemalle tiistaina linnoittautunut mies on vangittu tänään. Teon motiivista ei edelleenkään ole tietoa.

Porvoossa toissapäivänä riehunut haulikkomies vangittiin tänään Vantaan vankilassa käydyssä oikeudenistunnossa.

Töölön sairaalassa yhä hoidettavana oleva mies kuljetettiin paikalle sairasautolla poliisisaattueessa ja kannettiin oikeussaliin paareilla.

-Vaadin häntä vangittavaksi neljästä murhan yrityksestä, törkeästä ryöstöstä ja panttivangin ottamisesta. Vantaan käräjäoikeus vangitsi hänet todennäköisin syin epäiltynä näillä nimikkeillä, rikoskomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista kertoo.

Myöhemmin miestä syytetään Haapalan mukaan vielä muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vahingonteosta ja vaaran aiheuttamisesta.

41-vuotias porvoolaismies otti tiistaina aamuyöstä yhden panttivangin Epoon kylästä ja pakotti tämän ajamaan Porvooseen. Matkalla mies ammuskeli moneen otteeseen poliisipartioita kohden. Lopulta mies linnoittautui Näsin huoltoasemalle ja piti hetken aikaa panttivankinaan useita ihmisiä. Mies myös ampui haulikolla häntä taltuttamaan päästetyn poliisikoiran.

Poliisi piiritti huoltoasemaa usean tunnin ajan. Tilanne laukesi lopulta, kun poliisi haavoitti miestä jalkaan ja hänet saatiin kiinni.

Pidätystilanteessa tulleet vammat vaativat yhä hoitoa

Vangitsemisoikeudenistunto käytiin suljetuin ovin, ja oikeuden aineisto määrättiin salaiseksi pääkäsittelyyn saakka. Jatkossa asian käsittely siirtyy Porvoon käräjäoikeuteen.

Varsinainen pääkäsittely pidetään Haapalan mukaan vasta alkusyksystä.

-Tulen esittämään syytteen nostamisen määräajaksi syyskuun loppua, Haapala kertoo.

Poliisi taltutti haulikkomiehen haavoittamalla tätä jalkaan, hiukan polven yläpuolelle. Mies on yhä sairaalahoidossa, mutta hänen tilansa on Haapalan mukaan kohentunut siinä määrin, että hän päässee sairaalasta muutaman päivän päästä. Tämän jälkeen hänet siirretään Vantaan uuteen tutkintavankilaan, jossa on tarpeen vaatiessa käytössä myös poliklinikkatilat.

Motiivi yhä hämärän peitossa

Mies on ollut myös sairaalassaoloaikansa jatkuvassa poliisivartioinnissa. Haapalan mukaan jutun asianosaisia ja silminnäkijöitä on ehditty kuulustella jo kymmeniä.

-Pyrimme selvittämään tapahtumasarjan mahdollisimman tarkasti aivan sen alkumetreiltä. Mieshän käytti asetta ensimmäisen kerran jo Epoon kylässä, missä hän ammuskeli muutamaa omakotitaloa ja ainakin yhtä autoa.

Kuulustelujen edetessä teon motiivista ei ole Haapalan mukaan tullut ilmi mitään uutta.

-Mitään järjellistä syytä tekoon ei ole tullut ilmi, ja hyvin harvoin sellaista tällaiseen tapahtumasarjaan löytyykään, hän hymähtää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.