Mainos

Porttikielto urheilutapahtumissa häiriköiville saa kannatusta

25:10

Porttikielto urheilutapahtumissa häiriköiville saa kannatusta.

Sisäministeriön mukaan sekä poliisilaitokset että jalkapallon ja jääkiekon huippusarjat kannattavat häiriökäyttäytyjien rekisteröimistä ja porttikieltojärjestelmän luomista.

Tämä kävi ilmi urheilutapahtumien turvallisuutta selvittäneen työryhmän kyselystä. Työryhmä ehdottaa porttikieltojärjestelmää, jossa tapahtumajärjestäjän asettamia käyttäytymissääntöjä rikkovalta voitaisiin kieltää pääsy järjestäjän tapahtumiin.

Ehdotuksen mukaan järjestelmä ei perustuisi lainsäädäntöön vaan kuuluisi esimerkiksi jonkun urheilun kattojärjestön alaisuuteen. 

- Tässä meidän esityksessä lähdettäisiin nimenomaan siitä liikkeelle, että kyse on palvelun tuottajan ja palvelun ostajan välisestä sopimuksesta, poliisitarkastaja Pekka Aho sisäministeriöstä kertoo.

Kannattajaryhmissä esitys nähdään pääpiirteittäin hyvänä, mutta järjestelmä herättää myös kysymyksiä.

- Kuinka helposti näitä porttikieltoja pystyttäisiin jakamaan ja kuinka pitkiä ne olisivat? Tässä on vuosien aikana nähnyt, kun on reissannut, niin monia tilanteita missä helpostikin aletaan järjestyksenvalvojan puolelta puuttumaan fanitoimintaan. Jos mennään väittelyasteelle asti, niin yleensä se ei ole fanien sana jota sitten uskotaan, Jokereiden kannattajaryhmä Eteläpääty ry:n puheenjohtaja Kimmo Virtanen sanoo.

- Sinänsä en näe mitään täysin väärää tällaisissa porttikielloissa, mutta niitä pitäisi jakaa sitten vain äärimmäisissä tapauksissa, missä on ihan selvää tarkoituksenmukaista vaaranaiheuttamista, Virtanen jatkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja