Pörssisahaus jatkuu - suomalaiset sijoittavat nyt kultaan

Osakesijoittamisen epävarmuus on saanut sekä pienet että suuret sijoittajat kiinnostumaan taas kullasta. Elokuun ensimmäisinä päivinä kullan myynti Suomessa on jopa nelinkertaistunut vuoden takaiseen verrattuna.

Kultamyynti Rasmussenilla puhelimet pirisivät ja ovi kävi tänään tiuhaan, kun suomalaiset ostivat itselleen kultaa - kolikoita, laattoja ja harkkoja.

Myös kultakonserni Tavexista kerrotaan, että elokuun ensimmäisten päivien aikana kullan myynti on moninkertaistunut.

- Heinäkuussa me myimme noin 242 kiloa kultaa. Normaalikesämyynti on noin 100 kilon rajalla, eli nyt se on kaksi ja puoli kertaa enemmän. Ja nyt viime viikon aikana kullan myynti on ollut noin 3-4 kertaa enemmän kuin muutoin kesällä, kertoo Tavex-kultakonsernin Kultamyynnin johtaja Meelis Atonen.

Suomen Pankista kerrotaan, että fyysisen kullan lisäksi sijoittajat ovat alkaneet ostaa osaomistuksia kultaholveista.

Osin valuutaksi, osin raaka-aineeksi luokiteltavan kullan hinta heilahtelee toki päivittäin, mutta vuositasolla kullan hinta jatkaa nousuaan nyt yhdettätoista vuotta peräkkäin. Tällä hetkellä 100 grammaa kultaa maksaa hieman alle 4 000 euroa.

Mikä on sitten pienin summa jolla kultaa voi ostaa?

- Noin parilla sadalla eurolla saa sellaisen 5,8 gramman ranskalaisen vanhan kolikon ja se on hyvä sijoitus, toteaa Atonen

Viimeksi sijoittajien kiinnostus kultaan oli yhtä korkealla lokakuussa 2008, jolloin Lehman Brothers kaatui.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 5.8.2011)

Lue myös:

    Uusimmat