Mainos

Pörssipäivä

Pörssipäivä hiipui tänään illansuussa yli prosentin noususta vajaaseen prosenttiin, kun New Yorkin pörssi näytti avautuvan laskusuunnassa.

porssi-etusivu

Päivän pörssitähti oli Talentum, jota markkinoiden huhut Satama Interaktiven listauttamisesta siivittivät yli 21 prosenttia 34 euroon. Yhtiö itse kiisti iltapäivällä, että mitään erityistä olisi tekeillä. Hex-yleisindeksi päättyi pistelukuun 14649 eli 0,7 prosenttia edellispäivää ylemmäs ja painorajoitetun portfolioindeksin prosentin myötätuuli tyyntyi 0,3 prosenttiin. Teknologia- ja telekommunikaatiotoimialaan kuuluvista osakkeista Tampereen Puhelin vahvistui 15 prosenttia 9,94 euroon. Meklareiden mukaan sijoittajat ovat nyt innoissaan kaikista telekommunikaatio-osakkeista. Samassa vyöryssä Comptel rikkoi aiemman ennätyksenä, kun yhtiön osake nousi 6,5 euroa 91,50 euroon, F-Secure paransi 2,40 euroa 36,50 euroon.

Myös Aldatan päivä pörssissä sujui hyvin, osake nousi 12,5 prosenttia 65 euroon. Pörssin vahvat osakkeet Nokia ja Sonera jatkoivat nousuaan. Nokia kallistui 1,40 euroa 182,70 euroon ja Sonera euron 66,49 euroon. Raision alamäki jatkui edelleen synkkänä. Perjantaisen tulosvaroituksen jälkeen yhtiön osake on laskenut 25 prosenttia, kun keskiviikkona miinusta kertyi yli kuusi prosenttia. Raisio maksaa nyt kolme euroa.

Metsätoimiala painu päivän päätteeksi puoli prosenttia miinukselle, pankkiosakkeet taipuivat 1,1 prosenttia ja metalli- ja konepajatoimiala 0,3 prosenttia pakkasella. Kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssiykkösen päätteeksi 650 miljoonaa euroa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.