Mainos

Pörssipäivä

Helsingin pörssin laskuvoittoinen päivä kääntyi illansuussa loivaan nousuun, kun Yhdysvaltain ostopäälliköiden indeksin julkistaminen hälvensi inflaatiopelkoja.

011299ilta

Päivän päätteeksi Hex-indeksi näytti 0,44 prosentin parannusta pisteluvussa 11318,15. Nokian osakkeen painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi vahvistui 0,9 prosenttia saatuaan vetoapua metsäosakkeista.

Nokian osakkeen hinta liikkui tänään 135-140,60 euron haarukassa ja päätöshinta 140,50 euroa on 0,10 euroa tiistaita alempi. Sonera pinnisteli 0,79 euroa 41,80 euroon. Päivän selvin menettäjä oli Raisio, jonka osake syöksyi lähes 30 prosenttia edellispäivää heikommaksi.

Yhtiölle kasasi painolastia Warburg Dillon Readin arvio, jonka mukaan Raision osake vajoaa 3,30 euroon. Arvion taustalta löytyvät amerikkalaiset lehtitiedot, joiden mukaan Johnson&Johnson on lopettanut Raision tuotteiden markkinoinnin, koska niiden menekki on ollut pettymys. Raision osakkeen päätöshinnaksi kirjattiin 4,28 euroa ja K-osakkeelle 4,70 euroa.

Metsäosakkeet sitä vastoin pärjäsivät hyvin tänään. Metsä-Serla ja Enso paransivat yli viisi prosenttia ja kaiken kaikkiaan metsätoimialan hinnat nousivat lähes neljä ja puoli prosenttia. Analyytikot ja meklarit selittivät ilmiötä sillä, että sijoittajat siirtävät nyt rahojaan teknologiasta syklisiin osakkeisiin, joiden odotetaan nousevan alan hyvien näkymien myötä.

Metalliosakkeille parannusta kertyi 1,6 ja pankkiosakkeille puoli prosenttia. Kauppaa käytiin tänään vilkkaasti, sillä kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssi ykkösen päätteeksi 1273 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.