Mainos

Pörssipäivä: Viikko päättyi laimeasti

Helsingin pörssissä viikko päättyi laimeissa tunnelmissa. Vaihto oli edelleen vähäistä ja hinnat pysyivät keskimäärin edellispäivän tasolla. Lopputulos syntyi siitä, että Nokia oli hienoisessa laskussa, mutta paljon vaihdetuista yhtiöistä esimerkiksi UPM-Kymmene nousussa.

Päivän hienoisesta laskulinjasta poikkesivat myös liikenne ja muut yhtiöt. Virallisen kaupankäynnin päätteeksi Nokian hinta painui 13,62 euroon. UPM-Kymmenellä viimeiset kaupat tehtiin 32,50 eurolla. Hex-indeksi jäi viikon päätteeksi 5506,77 pisteeseen, mikä oli hieman vähemmän kuin eilisen päätös. Painorajoitetun portfolioindeksin muutos jäi yhtä vähäiseksi, joskin suunta oli toinen.

Kymmenen vaihdetuimman yhtiön listalta löytyi myös Marimekko, kun Kirsti Paakkanen pisti myyntiin runsaat 470 000 yhtiön osaketta. Tänään Marimekon hinta vaihteli 11,11-11,27 eurossa, joten Paakkanen sai myynnistä runsaat 5,3 miljoonaa euroa.

Paakkaselle jäi vielä 865 000 Marimekon osaketta, mikä on hieman päälle 32 prosenttia yhtiön osakkeista. Pääomistajan ratkaisu tiputti yhtiön osakkeen päätöshintaa hieman torstaista ja viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 11,13 eurolla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.