Mainos

Pörssipäivä: Helsinki kiskoutui kuiville

New Yorkin pörssien pelättyä vähäisempi alamäki kaupankäynnin aluksi rauhoitti hintojen laskua tänään myös Helsingin pörssissä. Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi mittasi hintojen laskuksi lopulta 0,5 prosenttia.
Viime hetkillä oltiin ajoittain jopa plussan puolella Nokian imussa.

Nokialla viimeiset kaupat tehtiin 0,2 prosenttia kalliimmalla kuin eilen. Se tiesi hinnan pysähtymistä 24,55 euroon. Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi laski 1 prosentin. Helsingin pörssi seurasi päivällä yleistä selvää alamäkeä. Tällä hetkellä Euroopalla ei näytä olevan voimia taistella Japanista ja Yhdysvalloista levittyvää synkkämielisyyttä vastaan. Myöskään huhut Nokian ympärillä eivät ota loppuakseen.

Tänään yhtiön rummutettiin aikaistavan alkuvuoden tuloksen julkistamista. Nokiasta huhuja ei kommentoida - ei tätäkään. Päivän yleisestä laskulinjasta poikkesi selkeästi vain viestintä ja kustannus 4,8 prosentin nousulla. Voimakkainta oli Talentumin ja Sanoma-WSOY:n noste.

Alma Median nousu pysyi selvästi vaatimattomampana. Ruotsalainen Bonnier vankisti asemiaan Alman omistajana eivätkä kaikki sijoittajat pidä siitä, että yksi omistaja saa liian suuren siivun osakkeista. Se vähentää kauppaa.

Soneran alamäki oli lopulta hieman päälle 4 prosenttia ja viimeiset kaupat tehtiin 11,45 eurolla. Kaksinumeroisiin laskulukuihin ylsivät Suomen Helasto ja kondensaattoreiden valmistaja Evox Rifa, mutta molempien lasku jäi alle 13 prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.