Mainos

Pörssipäivä 17.4. 2001

Kännykkävalmistaja Nokian ja teleoperaattori Soneran lasku piti myös Helsingin pörssin tiistaina tukevassa laskussa. Linja on sama muuallakin Euroopassa. Kaupankäyntiä synkistivät Ciscon ja Philipsin tulosvaroitukset. Nokialla oli lisäriesana huhumylly ruotsalaiskilpailija Ericssonin ympärillä. Lehtitietojen mukaan Ericsson ilmoittaa uusista suurirtisanomisista viikon lopulla.

Synkkämielisimmät pelkäävät tämän viestivän, että kännymyynnin huimia kasvuennusteita on edelleen leikattava ja tämä koskee myös Nokiaa. Kun indeksit Helsingissä lyötiin lukkoon ennen iltakaupankäynnin alkua, yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi mittasi osakkeiden hintojen laskuksi hieman päälle 3,1 prosenttia. Aamulla ja päivällä lasku oli rajumpaa, mutta tilanne tasoittui, kun New Yorkissa pörssimittarit kääntyivät aamun pakkasesta plussalle.

Nokian hinnasta suli lopulta hieman päälle 4 prosenttia ja viralliseksi päätöshinnaksi tuli 28,82 euroa. Ennen pääsiäistä viimeiset kaupat tehtiin 30,15 eurolla. Vaihtokärjen kolmonen eli Sonera kärsi 5,3 prosentin hinnan laskusta, millä viralliseksi päätöshinnaksi tuli 9,59 euroa. Nokian painoarvosta rajoitettu hex-portfolioindeksi näytti hintojen halventuneen viime keskiviikosta vain 1,2 prosenttia. Monella toimialalla pääsiäisen jälkeistä kauppaa käytiinkin nouseviin hintoihin.

Tuntuvimmassa nousussa oli kemia, jonka hinnat kallistuivat 3,1 prosenttia. Eniten nousseiden listan ykkönen oli Sanoma-WSOY:n A-osake, jonka hinta kallistui hieman vaille 17 prosenttia. Enemmän vaihdettu B-osake oli hieman miinuksella. Ennen iltakaupankäynnin alkua osakkeita ehdittiin vaihtaa runsaalla 720 miljoonalla eurolla. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.