Mainos

Pörssille uusi toimialaluokitus

Helsingin pörssi siirtyy ensi vuoden alussa uuteen toimialajaotteluun. Tällä haavaa pörssilistan yhtiöt on noteerattu seitsemässä toimialaluokassa, mutta uudessa luokituksessa yhtiöt jakautuvat 16 eri toimialaan. Uuden jaottelun avulla pyritään antamaan nykyistä monipuolisempi kuva pörssiyhtiöistä ja helpottamaan toimialojen kansainvälistä vertailua.

Uudessa luokituksessa yhtiöt on sijoitettu toimialoittain liikevaihdon perusteella. Pörssin mukaan uudessa luokituksessa on otettu huomioon myös yhtiöiden omat näkemykset. Jokainen yhtiö on sijoitettu siihen ryhmään, joka parhaiten kuvaa sen toimintaa. Jos yli 60 prosenttia yhtiön liikevaihdosta kertyy yhdeltä toimialalta, yhtiö sijoitetaan tämän toimialan mukaiseen luokkaan. Jos 50-60 prosenttia yhtiön liikevaihdosta kertyy yhdeltä toimialalta, määrittelevät pörssi ja yhtiö toimialan. Jos taas yhdeltäkään yhtiön edustamalta toimialalta ei kerry 50 prosenttia liikevaihdosta, luokitellaan yhtiö monialayhtiöksi.

Uudet toimialat ovat: Pankit ja rahoitus, Vakuutus, Sijoitus, Kuljetus ja liikenne, Kauppa, Muut palvelut, Metalliteollisuus, Metsäteollisuus, Monialayritykset, Energia, Elintarviketeollisuus, Rakennusteollisuus, Tietoliikenne ja elektroniikka, Kemianteollisuus, Viestintä ja kustannus ja Muu teollisuus.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.