Mainos

Pörssikatsaus: Helsinki laskussa

Helsingin pörssin keskimääräistä kurssikehitystä mittaava Hex-indeksi pysytteli iltapäivän alkutunteina reilun prosentin verran pakkasella. Hex seurailee Nokian osakkeen kulkua. Nokia oli edelleen aamuisella tasolla noin euron laskussa. Nokiaa vaihdettiin 56,75 euroon.

Helsingin pörssin kaupankäynti sujui muiden eurooppalaisten pörssien perässä laskutunnelmissa. Nokian ohella myös Ericsson oli laskussa. Eilisen pörssitähti Sonera jatkoi edelleen loivaa nousua, nyt osaketta vaihdettiin 26,70 eurolla eli 0,4 euroa edellispäivää paremmalla hinnalla. Stonesoftin osakkeen vaihto oli hieman laantunut aamusta, mutta yhtiö pysyi edelleen kymmenen vaihdetuimman joukossa. Stonesoft kertoi aamulla, että se keskittyy vahvistamaan konsernin Networks-ydinliiketoimintaa ja samalla luopuu Optiwise-liiketoiminnasta. Stonesoftin osake oli noussut 0,56 euroa 16,60 euroon.

Raision Benecolin pääsy Argentiinan markkinoille toi puhtia osakkeelle, joka nousi kahdeksan prosenttia eli 0,16 euroa 2,14 euroon. Viime viikolla vahvassa nousussa olleet metsäosakkeet tulivat nyt alaspäin, toimialalle tuli miinusta kaksi prosenttia. Kello 13.50 aikaan Hex-indeksin pisteluku oli 15101, jossa laskua maanantai-iltaan verrattuna 1,1 prosenttia. Painorajoitettu portfolioindeksi oli taipunut 0,3 prosenttia miinukselle. Pankki- ja rahoitusala oli noussut 1,1 prosenttia ja metalliteollisuus näytti 0,2 prosentin parannusta. Kokonaisvaihtoa oli koossa 290 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.