Mainos

Pörssi selvittää Benefonin tulosvaroituksesta tiedottamisen

Helsingin arvopaperipörssi selvittää, tiedottiko matkapuhelinvalmistaja Benefon tulosvaroituksestaan riittävän laajasti. Yhtiö ilmoitti eilen vain pörssille loppusyksyn myynnin jäävän ennakoitua heikommaksi. Arvopaperilain mukaan yhtiön pitäisi antaa sama tieto myös keskeisille tiedotusvälineille.

Benefon kertoo noudattaneensa samaa käytäntöä kuin silloin kun Suomen arvopaperiyhdistys hoiti meklarilistaa. Tuolloin asiasta riitti tieto yhdistykselle, joka hoiti tarvittaessa tiedotuksesta viestimille. Listan hoito siirtyi pörssille syksyllä.

Pörssin mukaan mahdollinen rangaistus tiedonantovelvollisuuden ja pörssin sääntöjen rikkomisesta ratkaistaan tapauskohtaisesti riippuen selvityksessä esille tulevista seikoista. Lievin on yhtiölle annettava muistutus. Sitä vahvempi on huomautus, joka julkistetaan. Vakavissa tapauksissa huomautusta oidaan tehostaa pörssille maksettavalla kurinpitomaksulla.

Amerille määrättiin syksyllä 100 000 markan sakko, kun se ei antanut riittävän ajoissa tietoa tuloksensa heikkenemisestä. Benefonin ilmoituksen mukaan myös loppuvuoden liikevoitto näyttäisi jäävän jonkin verran pienemmäksi kuin alkuvuonna. Myynnin kangertelun lisäksi tulosta rasittaa suurehko panostus tuotekehitykseen ja markkinointiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.