Porschen sähköauto syttyi tuleen ja turmeli autotallin, katso video täystuhosta – valmistaja selvittää palon syytä

1:42
Tältä näyttää Porschen ensimmäinen sähköauto.

Floridassa sattuneen sähköautopalon syytä tutkitaan. Kukaan ei loukkaantunut, mutta auto tuhoutui täysin ja autotalli vaurioitui pahoin.

Porsche käynnisti viime vuonna esitellyn Taycan-sähköauton toimitukset joulukuussa. Ensimmäiset 130 yksilöä menivät kaikki Yhdysvaltain-markkinoille, mutta nyt yksi näistä autoista on valitettavasti historiaa.

Teknologiasivusto Electrekin mukaan omakotitalon autotalliin pysäköity sähköauto syttyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä tuleen aiheuttaen kiinteistölle mittavat vahingot. Auto tuhoutui täysin.

Ensimmäinen Taycan-palo

Porsche kertoi Electrekille olevansa tietoinen tapauksesta ja tutkivansa syttymiseen johtaneita syitä. Kukaan ei loukkaantunut palon seurauksena.

Kyseessä on saksalaisvalmistajan mukaan ensimmäinen kerta, kun Taycan syttyy tuleen.

Alta löytyvän, eilen tiistaina YouTubeen ladatun videon väitetään liittyvän kyseiseen Taycan-paloon.

Palavan sähköauton sammuttaminen on usein työlästä

Vaikka sähköauton syttyminen on autojen lukumääräänkin suhteutettuna epätavallisempaa kuin perinteisen polttomoottoriauton, on sähköauton sammuttaminen huomattavasti isompi urakka.

Helsingin pelastuslaitoksen palopäällikkö Taisto Hakala kertoi MTV Uutisille tammikuussa, että mikäli sähkö- tai hybridiauton akusto syttyy tuleen, on paloreaktiota vaikea hallita.

– Akun reaktion saattaminen loppuun vedellä jäähdyttämällä voi kestää jopa 48 tuntia. Akkupalossa syntyy myös toksisia kaasuja, joilta on suojauduttava paineilmalaitteella, Hakala perusteli.

– Lisäksi on huomioitava akkupalon generoima korkea lämpötila, joka voi olla yli tuhat astetta.

Maailmalla on upotettu palavia sähköautoja vedellä täytettyihin merikontteihin. Tämä mahdollistaa paitsi palavan akuston tehokkaan jäähdyttämisen, myös pienentää haittaa ympäristölle, kun myrkyllisiä aineita sekä niillä saastunutta sammutusvettä päätyy luontoon vähemmän. Konttiin laskettu vesi voidaan sammutustöiden jälkeen hävittää ympäristöä kuormittamatta.

Lähde: Electrek, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja