Mainos

Porin naissurmien motiivi yhä epäselvä

(MTV3/Johanna Sainio)

19-vuotiaalle nuorukaiselle luettiin tänään syytteet kahdesta murhasta. Hän ampui kaksi naista jalkajousella kesäkuussa Porissa.

Porin käräjäoikeus on määrännyt kahden naisen murhasta syytetyn mielentilatutkimukseen. Mies surmasi kesäkuussa kotonaan Porin Tiilimäellä kaksi nuorta naista jalkajousella.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeutta kahdesta murhasta. 19-vuotias myönsi tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä tapot, muttei murhia.

Syyttäjä Kalle Kyhän mukaan nuori mies ampui jalkajousella vuorotellen useita kertoja 22- ja 26-vuotiaita naisia asunnossaan Porissa. Hän kohdisti laukaukset päähän. Tämän jälkeen mies saattoi tilanteen loppuun kuristamalla.

Syytetyn avustajan, varatuomari Esko Kivitien mukaan teon motiivia ei ole kyetty millään tavalla selvittämään. Tappamisaie on avustajan mukaan syntynyt spontaanisti ilman etukäteistä harkintaa.

Syytetty kertoi oikeudessa, ettei hänellä ole mitään aavistusta siitä, miksi hän surmasi naiset. Hän kertoi, ettei ajatellut tehohetkellä mitään.

Mies sanoi nauttineensa paria päivää ennen tapahtumia 80 tablettia mielialalääkkeitä ja korillisen olutta.

- Sen jälkeen tein mitä halusin, ei ollut mitään estoja, surmaaja kertoi oikeudessa.

Mielentilatutkimuksen toivotaan moneltakin taholta valaisevan teon motiivia. Sen jäämistä kokonaan piiloon ei pidetä kuitenkaan mahdottomana.

Uhrit ja murhista syytetty olivat tavanneet yöllä porilaisella huoltoasemalla. Naiset olivat pyytäneet yöpaikkaa ja jo kuuden minuutin tutustumisen jälkeen he olivat lähteneet yhdessä miehen asunnolle.

Kohta naisten nukahdettua mies surmasi heidät netistä pari viikkoa aiemmin hankkimallaan jalkajousella

Naiset ehtivät olla asunnossa muutaman päivän ennen kuin epäilty soitti poliisille ja kertoi kuolleista naisista. Poliisille hän soitti, koska ei jaksanut kantaa ruumiita pois asunnosta.

Uhrien omaiset vaativat surmaajalta yli 100 000 euron korvauksia heidän henkisistä kärsimyksistään.

(Kymmenen uutiset 23.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.