Pomo paljastaa: Kimi Räikkösen tallikaveri oli lähellä menettää työpaikkansa – noloa virhettä seurasi tiukka keskustelu

Alfa Romeon F1-tallin pomo Frederic Vasseur paljasti, että italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi oli hyvin lähellä menettää työpaikkansa Belgian GP:ssä sattuneen ulosajon seurauksena.

Giovinazzi joutui ensimmäisellä täydellä F1-kaudellaan tiukkaan paikkaan, kun hän jakoi Alfa Romeon pilttuun jo 17:ttä kauttaan ajaneen maailmanmestarin Kimi Räikkösen kanssa.

26-vuotiaan italialaisen kausi sujui alun vaikeuksien jälkeen nousujohteisesti, ja se tuotti hänelle jatkosopimuksen tallissa.

Syyskuun alkupuolella myös toisenlainen lopputulos näytti mahdolliselta, jopa todennäköiseltä.

Giovinazzi oli kerännyt ennen kesätaukoa ajetuista 12 osakilpailusta vain yhden pisteen, ja hänen takanaan MM-sarjassa olivat vain Williamsin Robert Kubica ja George Russell. Samaan aikaan Räikkönen oli rohmunnut 31 pistettä, ja suomalaisen sijoitus oli komea, kahdeksas.

Kesätauon jälkeen ajetussa Belgian GP:ssä Giovinazzi oli jo matkalla yhdeksänteen sijaan ja kahteen MM-pisteeseen, mutta sitten, toiseksi viimeisellä kierroksella, Span radan 12. mutkassa hän lipsautti autonsa ulos radalta ja päin aitaa.

Nolo virhe johtui täysin Giovinazzista itsestään. Ero edellä ajaneeseen Daniil Kvjatiin oli lähes seitsemän sekuntia, ja Nico Hülkenberg oli yli kymmenen sekunnin päässä takana.

– Ulosajo oli iso järkytys kaikille tallissa, koska siinä oli hyvä mahdollisuus, tallipäällikkö Vasseur sanoo nyt Motorsportille.

– Kävimme Antonion kanssa tiukan keskustelun, sillä tällaiset asiat voivat vaikuttaa siihen, jatkuuko ura vai päättyykö se. Me mietimme silloin tulevaisuutta. Meidän täytyi istua alas Belgian GP:tä seuranneella viikolla ja keskustella tilanteesta. Antonio reagoi siihen hyvin.

Giovinazzi ajoi viikkoa myöhemmin kotiradallaan Monzassa yhdeksänneksi.

– Hänellä oli paljon paineita. Meillä oli valtava määrä vieraita Alfa Romeon kotikisassa. Lehdistötilaisuudessa häneltä kysyttiin paljon Span-tapahtumista. Hän teki todella hyvää työtä.

Kaksi viikkoa tästä Giovinazzi oli Singaporessa kymmenes, ja loppukauden kuutena GP-viikonloppuna Giovinzzi löi Räikkösen aika-ajoissa neljä kertaa. Kaikki kesätauon jälkeiset yhdeksän osakilpailua huomioiden Giovinazzi voitti Räikkösen pisteissä 13–12.

– Antonion kohdalla loppukauden ongelma oli se, että hänen huippujaksonsa ajoittui siihen, kun meidän suorituskykymme oli huono. Hän voitti tallikaverinsa, mutta sitä ei juuri noteerata, kun kyseessä on sijat 14–15.

– On yksi asia antaa näyttöjä tallille ja toinen asia kerätä pisteitä, koska varikolla kaikki keskittyvät vain tuloksiin. Jos ei näe sitä, minkälaista päivittäinen työnteko on, on vaikeaa tehdä kunnollista analyysia. 

Lue myös:

    Uusimmat