Pommiuhkaus pakotti Aeroflotin koneen hätälaskuun

Airbus 320 -mallinen kone teki hätälaskun koneen kapteenin ilmoitettua hätätilasta. Juopunut matkustaja määräsi koneen muuttamaan reittiään.

Venäläisen lentoyhtiön Aeroflotin lentokone joutui päivällä tekemään hätälaskun Prahaan sen jälkeen kun yksi matkustajista oli uhannut räjäyttää koneen. Matkustaja määräsi Moskovasta Geneveen matkalla olleen koneen muuttamaan reittiään.

Tshekin poliisipäällikön Vladislav Husakin mukaan muut matkustajat ja poliisi taltuttivat kaapparin. Venäläiset tiedotusvälineet kertoivat Aeroflotin edustajaa lainaten, että mies oli ollut humalassa.

Aeroflotin varatoimitusjohtajan Lev Koshljakovin mukaan Airbus 320-koneen lentäjä ilmoitti vaaratilanteesta koneessa ja pyysi saada tehdä hätälaskun Prahaan sen jälkeen kun matkustaja oli ilmoittanut pommista. Koneessa oli 168 ihmistä.

Koshljakov kutsui välikohtausta huliganismiksi. Hänen mukaansa kyseinen matkustaja oli venäläinen.

Uutistoimisto Itar-Tassin lainaaman toisen Aeroflotin edustajan mukaan juopunut mies oli haastanut riitaa muiden matkustajien kanssa ja uhannut vahingoittaa konetta. Kukaan matkustajista tai miehistöstä ei vahingoittunut välikohtauksessa, ei tiettävästi myöskään uhkailija itse.

Prahaan laskeutumisen jälkeen kone ohjattiin eristyksiin kentän syrjäiseen nurkkaan, missä poliisi otti miehen kiinni.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat