Mainos

Poliitikot: Rippisalaisuus unohdettava pedofiliatapauksissa

Yhä useampi poliitikko patistaa kirkkoa tiukentamaan otteitaan pedofiilien paljastamiseksi. Rippisalaisuuden suojelu ei saa mennä lastensuojelun ohi, poliitikot muistuttavat.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa katsoo, että nimenomaan kirkon pitää nyt olla aloitteellinen lainsäädännön muuttamisessa niin, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö murtaisi aina rippisalaisuuden. Hän tulkitsee, että jos rippisalaisuutta suojellaan liian innokkaasti, pedofiilit jäävät salassapitovelvollisuuden viitan suojaan ja lapset kokonaan suojattomiksi.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen pitää oikeana sosiaali- ja terveysministeriön päätöstä tehdä muutosesitys lastensuojelulakiin, mikäli kirkko ei muuta kirkkolakia niin, että rippisalaisuus murtuu papin saadessa tietää hyväksikäytöstä.

-Kirkolla on ollut yli kaksi vuotta aikaa lastensuojelulain viimeisen muutoksen jälkeen muuttaa kirkkolakia. Valtion ei enää tarvitse odottaa kirkkoa asiassa, Väätäinen linjaa.

Lastensuojelusta vastaava ministeri Paula Risikko (kok.) vaati viikonloppuna evankelisluterilaista kirkkoa murtamaan rippisalaisuuden pedofiliatapausten paljastuessa. Hänen mukaansa ministeriö ottaa muutoin ohjat käsiinsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.