Poliitikko julkaisi kuvan hoitajavaimostaan lapioimassa lunta pitkän työvuoron jälkeen – ylistävälle julkaisulle yllättävä vastaanotto

Ihotautilääkäri kertoo, mitä iholle ei tulisi pakkasella tehdä 1:48
Ihotautilääkäri kertoo, mitä iholle ei tulisi pakkasella tehdä

Poliitikon kehuksi tarkoittama julkaisu synnytti somemyräkän, kertoo Fox News.

Kanadalainen poliitikko Jon Reyes julkaisi 8. tammikuuta Twitterissä julkaisun, josta nousi aikamoinen kohina. Julkaisussa Kanadan Manitobassa asuva Reyes kertoo kuvan yhteydessä, miten hänen sairaanhoitajavaimonsa Cynthia kolaa pihaa 12-tuntisen yövuoronsa jälkeen. 

– Vaimollani on energiaa tehdä lumityöt senkin jälkeen, kun hän ollut 12 tuntia yövuorossa sairaalassa. Iso kiitos hänelle ja kaikille muille etulinjassa työskenteleville. Aika tehdä hänelle aamiaista! Reyes ylisti twiitissään.

Sivustaseuraamista paheksuttiin

Reyesin päivityksestä on tykätty yli 45 700 kertaa. Twiitti sai kuitenkin huomiota syystä, jota mies kenties ei osannut odottaa. Somekansa on nimittäin kritisoinut Reyesiä siitä, että hän ei tehnyt hommaa vaimonsa puolesta vaan päätti katsoa touhua sisältä ikkunasta. Fox Newsin mukaan Reyes olisi ennen tätä twiitannut katsoneensa tennistä aikaisemmin aamulla.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cynthia on saanut osakseen kiitosta. Kuva on myös herättänyt keskustelua sukupuolirooleista. 

"Halusin vain lapioida lumet"

Cynthia twiittasi samana päivänä miehensä julkaisun seuraavin saatesanoin:

– Ja minä halusin vain lapioida lumet.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Reyes vaimoineen järkyttyivät kohusta

Fox News tavoitti Reyesin lehdistösihteerin kommentoimaan tapahtunutta tiedotteella.

Lehdistösihteerin mukaan pariskunta on järkyttynyt heidän twiiteistään syntyneestä keskustelusta. 

Reyesin lausunto kuului seuraavasti:

– Vaimoni on upea sekä kotona että töissä. Olen ikuisesti kiitollinen hänestä ja kaikesta, mitä hän tekee. Rakastan häntä hyvin paljon. Olen iloinen, että hän saa maailmanlaajuisesti huomiota, jota hän ansaitsee ja se toimii muistutuksena kaikille – ja etenkin minulle – tänään siitä, että emme voi koskaan osoittaa tarpeeksi kiitollisuutta terveydenhuollon työntekijöille.

Cynthia puolusti miestään Facebookissa

Cynthia julkaisi Facebookissa tiistaina kirjoituksen, jossa hän selitti tapahtunutta vielä tarkemmin: työvuoro sairaalassa oli sinä yönä ollut hyvä ja hänen olonsa oli energinen hänen tullessaan aamulla kotiin ennen kuin muut heräsivät. 

– Minusta tuntui, että minulla oli virtaa lapioida pois yöllä ja aamulla satanut lumi. Kuten monet manitobalaiset ja kanadalaiset tietävät, lumien lapiointi on mahtavaa treeniä. Sen parissa rentouduin. Se oli virkistävää sen jälkeen, kun on pitänyt maskia melkein koko yön. Sää oli leuto ja oli rauhallista ja hiljaista, hän kertoi.

– Jon kuuli minun lapioivan. Hän itse asiassa heräsi siihen ja hän oli yllättynyt ja vaikuttunut nähdessään, että minulla oli tuohon energiaa vielä pitkän vuoron jälkeen. Niinpä hän otti kuvan, teki aamiaista ja julkaisi kuvan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cynthia kertoo rakastavansa miestään. Hän kehui tätä rehelliseksi, vilpittömäksi ja aidoksi tyypiksi, joka tekee pitkää päivää poliitikkona melko samaan tapaan kuin hän terveydenhuollossa.

Cynthia kertoi vielä, että heidän perheessään jonkin asian tekee se, joka sillä hetkellä pystyy sen tekemään. 

– Haluaisin myös mainita, että putsasin lumet pois tyttäreni auton päältä tuona aamuna ja miksi en olisi tehnyt niin. Näin meidän perheemme toimii. Olemme aloitteellisia ja teemme kivoja juttuja toisillemme.

Cynthia kertoi heidän jättäneen wviitin kommentteineen näkyviin, koska he haluavat niiden avulla osoittaa, kuinka julmia ja epärationaalisia ihmiset voivat olla.

– Toivottavasti kokemuksensa voi toimia esimerkkinä siitä, miten sosiaalinen media tai media voi täydellisesti manipuloida asiat pois asiayhteyksistään. Ihan oikeasti, lapiointiurakassa oli minulle kyse siitä, että pidin huolta itsestäni, perheestäni ja kodistani.

Lähteet: Fox News, CBC

Lue myös:

    Uusimmat