Mainos

Poliisiylijohtaja: KRP-johto ei ollut mukana kassakaappijupakassa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiistää, että keskusrikospoliisin korkeaan johtoon kuuluneita henkilöitä olisi ollut läsnä, kun kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi vaati KRP:n kassakaapin avaamista. Kaapissa oletettiin olevan tietoja poliisin käyttämistä tiedottajista eli vinkkimiehistä.

- Käsittääkseni KRP:n korkeaa johtoa ei tuolloin ollut paikalla. Voi tietysti olla, että johonkin on otettu yhteyttä, mutta nähdäkseni paikalla oli lähinnä komisariotasoisia henkilöitä. Mutta tämäkin on niitä asioita, jotka nyt tutkintapyynnön perusteella tietenkin selvitetään, ja siten kaikki saavat tietää, mitä ainakin tässä osuudessa tapahtui.

Huumepoliisitutkinnan johdosta sivuun siirtynyt kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi on kertonut joutuneensa poliisien painostuksen kohteeksi toimiessaan tutkinnanjohtajana keskusrikospoliisin ja Vantaan poliisien epäiltyihin virkarikoksiin liittyvässä jutussa.

Paatero toivoo niin sanotun Semin asian selviävän ripeästi.

- Tärkeintä on, että tutkinnanjohtajaksi määrätty syyttäjä selvittäisi nopeasti ensinnäkin sen, onko tutkintaan aihetta lainkaan. Ja jos hän katsoo tähän syytä olevan, tutkinta käynnistettäisiin todella nopeasti, Paatero toteaa.

Paatero luottaa alaistensa ammattitaitoon

Huumepoliisien ympärillä nyt vellova keskustelu saattaa Paateron mukaan heijastua myös poliisien työhön kentällä.

- Mutta kyllä minä luotan heidän ammattitaitoonsa ja osaamiseensa ja siihen, että tutkintaa tehdään edelleen täysillä.

Poliisiylijohtaja Paateron mielestä sen jälkeen, kun Semin asiassa on ratkaisut tehty, pitää arvioida myös se, onko tarvetta lainsäädännön tai ohjeitten muuttamiseen tutkintakeinojen osalta.

- Toisaalta täytyy muistaa, että jo nyt on olemassa sääntöjä ja ohjeita sekä erittäin tuore poliisin ylijohdon ohje heinäkuulta. Eli meidän mielestämme kohtuullisen selvät rajat on määrätty. Nyt vaan katsotaan, onko niitä noudatettu vai ei, Paatero sanoo.

Toisaalta tässä yhteydessä selvitetään hänen mukaansa myös sellaisia asioita, jotka ovat tapahtuneet silloin, kun kaikki nykyiset ohjeet eivät ole olleet voimassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.