Poliisipartio hälytettiin rauhoittelemaan perheriitaa – talon juopuneen isännän ehdotus ennen putkareissua oli jotain ennennäkemätöntä

2:42
Juhlapyhät näkyvät piikkinä tilastossa – poliisi saa vuosittain 15 000 kotihälytystä kotiväkivallan takia

Oulun poliisilaitoksen kokenut poliisi muistelee ensimmäistä työvuoroaan 1990-luvun puolivälistä. Eräs hälytystehtävä sai yllättävän käänteen, kun kotihälytyksen aikana kiinniotettu mies teki erikoisen ehdotuksen.

– Siitä keikasta jäi hyvä maku, alkaa muistelokirjoitus Oulun poliisilaitoksen Facebook-sivulla.

Joulunaika inspiroi kokeneen poliisimiehen, Jorman, muistelemaan kertaa, jolloin hän oli ensimmäistä kertaa kaitsimassa suomalaisia valtion leivissä.

Oli 1990-luvun puoliväli ja Jorma huolehti työparinsa Jounin kanssa silloisen Haukiputaan nimismiespiirin jouluyön sujuvuudesta kaksin.

Partiotovereiden rauhallinen jouluyö rikkoutui, kakasikko sai kotihälytyksen. Niin loppui suklaakonvehtien napsiminen ja partio lähti hiljakseen tapahtumapaikalle – lukemattomien ulkotulien sekä katuvalojen loisteessa.

– Jo päivystäjän kertomana meille oli selvinnyt, että talon isännän ja kotiin joulunviettoon saapuneen aikamiespojan välillä oli joulurauha kadonnut tyystin, Jorma muistelee silloista tehtävänantoa.

Isännän ehdotus yllätti kaikki

– Kop kop, valtion pukit tulevat, onkohan täällä kilttejä vai tuhmia lapsia, Jorman partiokaveri tokaisi partion päästyä perheen talon ovelle.

Vaikka tilanne oli isän ja pojan välillä selvästi rauhoittunut, perheen emäntä oli vakaasti sitä mieltä, että niin isä kuin poikakin joutavat valtion hoiviin putkaan.

Joulua olivat viettämässä myös perheen noin 10-vuotias poika sekä teini-ikäinen tytär. Seesteisestä tunnelmasta huolimatta Jouni näki parhaaksi ehdottaa mieskaksikolle putkareissua.

– No lähetään lähetään, mutta yhellä eholla, terästettyä glögiä nauttinut isäntä aloitti puheenvuoronsa.

Jorma ja hänen partiokaverinsa Jouni olivat valmistautuneet pahimpaan. Sen sijaan, että isäntä olisi ehdottanut puukkohippasia tai kädenvääntöä, hän ehdotti jotain paljon omantakeisempaa.

– Sitä ennen juuaan täytekakkukahvit, keitä akka meille kahavit ja polliiseille kans. Muuten ei lähetä, isäntä tokaisi.

"Kukapa se ei nyt täytekakkukahveja haluaisi"

Ja niin talon emäntä kattoi joulupöytään perintöposliininsa sekä hänen itsensä keräämistä marjoista loihditun, valtavan täytekakun.

– Siinä sitten nautimme jouluyön kunniaksi täytekakkukahvit sulassa sovussa ennen valtion pirssiin siirtymistä. Kukapa se ei nyt täytekakkukahveja haluaisi ennen putkaan lähtöä, Jorma pohtii ikimuistoista työkeikkaansa.  

Voit lukea koko tarinan alta. Jos upotettu päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja