Poliisin joulutehtävissä alkoholi merkittävässä roolissa: partio todennut useilla keikoilla hätätilanteen juoppoharhoiksi

Kuningas alkoholi on näytellyt merkittävää roolia tänäkin jouluna poliisitehtävissä. Hyvä aika panna korkki kiinni on viimeistään silloin, kun virkavalta toteaa hätätilanteen pelkäksi alkoholihuuruiseksi kuvitelmaksi. 

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo MTV UUtisille, että se on tehnyt tänä jouluna useamman keikan, jossa ilmoitettu tilanne on paljastunut ilmoituksen tehneen henkilön alkoholiharhoiksi.

– Ilmeisesti joillakin on ollut pidempi putki päällä, kun he ovat nähneet harhoja. Olemme käyneet tällaisilla tehtävillä, joissa paikan päälle mennyt poliisipartio on todennut, että ilmoitettu tilanne onkin ollut ihmisen kuvitelmaa, kertoo yleisjohtaja Kimmo Klemetti Itä-Uudenmaan poliisista.

Klemetti kertoo, että joulupäivän aamuna henkilö ilmoitti hätäkeskukselle, että hänen asuntoonsa on tunkeuduttu luvatta. 

– Hän kertoi olevansa vessassa piilossa tunkeutujilta.

Kun partio meni paikalle, ilmoittajan kuvailemaa tilannetta ei ollut olemassa lainkaan. Poliisi löysi ilmoittajan ja hän oli yksin asunnossaan.

– Eilen jouluaattona eräs henkilö väitti, että hänen tontiltaan on varastettu suuri määrä omaisuutta ja myös hänen ajoneuvonsa on viety pihalta. Poliisi löysi ajoneuvon lumipeitteen alta, eikä muutakaan ollut kateissa, Klemetti kuvailee.

Muitakin alkoholitehtäviä

Itä-Uudenmaan poliisin joulu on ollut tänä vuonna melko työläs.

– Meillä on ollut paljon rattijuoppouksia. Eräs henkilö oli lähtenyt liikenteeseen kilvettömällä autolla kesärenkailla ja suistui sitten ojaan, Kelmetti kuvailee.

Poliisi muistuttaa, että ainakin Itä-Uudenmaan alueella poliisin teemana on joulupäivänä rattijuoppojen narauttaminen. 

– Sellaisen neuvon tahdonkin antaa, että jos tunnet olosi päihtyneeksi, älä hyppää rattiin. Sukulaisia ehtii tapaamaan selvinpäinkin, Klemetti sanoo.

Alkoholi on liittynyt moniin poliisitehtäviin Itä-Uudellamaalla tänä jouluna. 

– Häiriökäyttäytymistä, päihtymiskeikkoja ja lähisuhdeväkivaltaa, Klemetti listaa. 

Viime yönä Vantaan Korsossa poliisi joutui puuttumaan usean miehen ja naisen väliseen joukkotappeluun, josta ei kylläkään lopulta tarvinnut tehdä yhtään kiinniottoa.

Itä-Uudenmaan poliisin johtokeskuksessa huomiota ovat kiinnittäneet myös lukuisat kuolemantapaukset alueella joulun aikaan.

– Ainahan näitä tehtäviä riittää poliisilla, mutta ehkä itsekin reagoin niihin herkemmin näin pyhien aikaan. Jonkin verran poliisilla on ollut ilmoituksia itsetuhoisista ihmisistä, mutta itsemurhia ei tänä jouluna ole ollut, Klemetti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat