Mainos

Poliisin mafiaoperaatio "Caffe Macchiato" onnistui Italiassa

Napolin poliisi on onnistunut hajottamaan mafialiigan tuottoisan kahvinjakelukeskittymän Italiassa. Poliisi takavarikoi mafian omaisuutta 600 miljoonan euron edestä operaatiossa, joka tunnettiin koodinimellä "Caffe Macchiato".

Poliisi takavarikoi liigalta ainakin noin 900 kiinteistöä, 23 yhtiötä ja 200 pankkitiliä. Omaisuus kuului Mallardos-mafiaklaanille, jolla on yhteyksiä Napolin Camorra-rikollisjärjestöön.

Poliisi pidätti myös seitsemän keskittymässä toiminutta henkilöä. Yksi heistä oli Feliciano Mallardo, jonka oletetaan olleen klaanin johtaja. Hänen tehtävänään oli myydä espresso-kahvinkeittimiä Napolin baareihin.

– Klaanin omistamat yritykset olivat kaapanneet itselleen kaikki kahvibisneksen osa-alueet aina tuotannosta tukkukauppaan saakka, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan Mallardosin yritykset ovat hallinneet kokonaisia teollisuudenaloja. Roomassa ja Napolissa toimiva klaani oli perustanut useita kiinteistövälitysfirmoja Roomaan ja lähialueille. Lisäksi jäsenet olivat sekaantuneet lääketuotteiden tukkumyyntiin.

Italian poliisi pääsi klaanin jäljille salakuuntelun avulla. Nauhoista kävi ilmi, että Mallardot ovat pakottaneet napolilaisia yrittäjiä käyttämään Feliciano Mallardon myymää kahvimerkkiä kahviloissaan.

Italian sisäministerin Roberto Maronin mukaan poliisin operaatio oli poikkeuksellinen.

– Klaanin omaisuuden takavarikoiminen tarkoittaa iskemistä suoraan sydämeen. Se saa heidät ymmärtämään, että rikos ei kannata, Maroni kommentoi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.