Poliisimaija joutui operaatioon, joka voi olla tarpeen tehdä sinunkin autollesi

Uusi ohjeistus: Näin kohtaat hälytysajoneuvon liikenteessä 0:35
Uudet ohjeet hälytysajoneuvojen kohtaamiseen liikenteessä: Osaatko toimia oikein?

Moni kituuttaa kuluneilla renkailla talvikelien saapumiseen asti ajaen kesärenkaansa täysin loppuun, mutta tämä on liikenneturvallisuuden kannalta kestämätöntä. Hämeen poliisilaitos näyttää esimerkkiä, kuinka kaikkien autoilijoiden olisi syytä toimia.

Syksy tuo mukanaan tyypillisesti myös runsaita sateita, joten loppuunajetuilla kesärenkailla talvikelien kynnykselle asti sinnitteleminen voi päättyä kohtalokkaasti. Siitäkin huolimatta moni lykkää uusien kesärenkaiden hankkimista kevääseen.

Poliisi varoittaa kuluneilla renkailla ajamisen riskeistä ja kehottaa tarkastamaan kesärenkaiden kunnon hyvissä ajoin. Kesärenkaiden urasyvyyden on lain mukaan oltava vähintään 1,6 millimetriä, mutta jo alle 4 millimetrin uria on yleisesti pidetty riskinä sadekelillä.

– Vielä on kesää jäljellä, mutta syksy sateineen hiipii koko ajan lähemmäs, Hämeen poliisi muistuttaa Facebookissa.

– Sateella vettä kertyy tielle, jolloin kuluneet renkaat lisäävät vesiliirron vaaraa. Kun renkaissa on tarpeeksi urasyvyyttä, sateellakin ajaminen on turvallisempaa, poliisi jatkaa.

Maijaan uudet kumit

Hämeen poliisilaitos julkaisi viikonloppuna Facebookissa kuvan partioautosta, joka oli juuri saanut alleen uudenkarheat kesärenkaat. Uusissa kesärenkaissa urasyvyyttä on tyypillisesti noin 8 millimetriä.

– Poliisiautoon vaihdettiin uudet renkaat alle, jotta taas voidaan mittariin kerryttää turvallisia valvontakilometrejä – niin auringon paisteessa kuin vesisateessakin, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Katso julkaisu alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat