Mainos

Poliisi varoittaa juhannuksen lemmentaioista - "poppamies" rahasti tuhansia euroja

Kaakkoissuomalainen nuori nainen koki tulleensa petetyksi rakkaudessa ja haki nettisivustolta maksullista apua saadakseen miehen takaisin. Mies ei tullut takaisin, mutta sai sen sijaan tappouhkauksen Nigeriasta. Poliisi selvittää nyt asiaa.

Viime viikolla poliisin rikosilmoitusten vastaanottopisteeseen Kaakkois-Suomessa saapui huolestunut nuori nainen. Nainen tunsi tulleensa pahoin petetyksi - ensiksi rakkaudessa, sitten ulkomaisella nettisivulla.

Nainen oli seurustellut nuoren miehen kanssa, mutta miehen rakkaus naista kohtaan oli loppunut tai kiihkeät tunteet olivat suuntautuneet toiseen kohteeseen. Epätoivoinen nainen löysi netistä sivuston, jonka ylläpitäjä pystyisi kertomansa mukaan - korvausta vastaan - palauttamaan afrikkalais-karibialaisen uskonnon avulla miehen aiemmat intohimoiset tunteet naista kohtaan.

Nainen kirjaimellisesi ”osti rakkautta” ja siirsi useita tuhansia euroja henkilön ilmoittamalle tilille.  Mies ei kuitenkaan palannut, mutta ”poppamies” vaati naiselta lisää rahaa, useita tuhansia.

Mies pelkäsi kuolemaa

Viime viikolla myös pääkaupunkiseudulla sijaitsevan poliisilaitoksen rikosilmoituksen vastaanottopisteeseen saapui nuori mies, joka vaikutti pelokkaan hysteeriseltä.

Mies kertoi saaneensa oudon puhelun puhelinnumerosta, jonka soittaja maanumeron perusteella oli nigerialainen.

Erikoisella aksentilla englantia puhunut mies oli kertonut, että entinen tyttöystävä oli maksanut useita tuhansia euroja taioista, jotka johtaisivat miehen kuolemaan. Soittaja ilmoitti luopuvansa tilattujen taikojen teosta, jos taikojen kohteena oleva mies maksaisi hänelle 5 000 euroa ”taioistaluopumiskorvauksena”.

Uhkaavasta tilanteesta huolimatta nuori mies ei maksanut euroakaan ja sai pian viestin, että taiat on tehty. Pelästynyt Etelä-Karjalassa asuva mies vältteli kotikuntaansa kuoleman pelossa, mutta kertoi tilanteestaan pääkaupunkiseudulla poliisille.

Asiasta kirjattiin laiton uhkaus rikosnimekkeellä rikosilmoitus. Rikoksen esitutkinta on kesken.

Rikoskomisario Ari Järveläinen kertoo MTV Uutisille, että käytännössä poliisi tuskin pystyy selvittämään asiaa Nigeriasta.

Poliisitiedotteessa toivotetaan sen sijaan hyvää juhannusta kaikille ja kehotetaan pysymään kotimaisissa juhannustaioissa. Poliisi vielä kertoo linkin tälle sivustolle.

 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.