Poliisi tutkii pizzakeisarin varustamoa

RG Line -varustamolta on jäänyt lähes 800 000 euroa tilittämättä satamalaitokselle.

Vaasan poliisi aloittaa esitutkinnan varustamo RG Linen rahtimaksujen tilityksistä. Talousrikososasto tutkii, onko varustamo syyllistynyt rikokseen, kun se ei ole tilittänyt kuljetusyhtiöiltä perimiään maksuja kaupungin satamalaitokselle. Tilittämättä on jäänyt lähes 800 000 euroa.

Tutkintapyynnön teki kaksi vaasalaisvaltuutettua alkuviikosta. Tutkinnan aloittamisesta kertoo Vasabladetin verkkolehti.

Vaasan ja Uumajan välillä liikennöivä RG Line on aiheuttanut valtuustolle päänvaivaa koko syksyn. Pizzakeisari Rabbe Grönblomin omistama varustamo ajautui taloudellisiin vaikeuksiin kesällä, kun se joutui myymään pari vuotta tyhjän panttina satamassa seisseen Casino Express -aluksen (kuvassa) polkuhintaan. Liikenteen jatkuminen on nyt vaakalaudalla, ja varustamo toivoo lisätukea kaupungilta.

Valtuusto ehti jo kertaalleen hyväksyä tukipaketin. Esityksessä olleen teknisen virheen vuoksi asia jouduttiin kuitenkin käsittelemään uudelleen ja tuki hylättiin niukasti äänin 26-25.

Kaupungin kannalta alkuperäistä ehdotusta edullisempi uusi esitys jäi pöydälle viime viikolla. Valtuusto pui asiaa jälleen huomenna.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat