Poliisi tutkii jalkapallohuligaanien välistä rajua joukkotappelua – videolla näkyy järkyttävää väkivaltaa: "Tapa se nyt!"

Suomalaiset jalkapallohuligaanit ottivat rajusti yhteen –"Tapa se nyt!" 4:22
Video ei sovi herkimmille: Tällä videolla HJK:n ja FC Lahden huligaanit ottavat yhteen.

MTV Uutiset on saanut haltuunsa videon jalkapallohuligaanien välisestä rajusta ja väkivaltaisesta joukkotappelusta.

Tiettävästi syyskuun lopussa 2019 kuvatusta videosta käy selvästi ilmi, että tappelu on ennalta järjestetty ja siinä ottavat yhteen videon mukaan HJK:n ja FC Lahden kannattajat.

Tapahtumapaikka ei ilmeisesti ole Helsingissä, mutta pääkaupunkiseudulla kuitenkin. Radan varressa järjestetyn joukkotappelun taustalla näkyy ilmeisesti Lahden moottoritie.

MTV Uutisten tietojen mukaan myös Helsingin poliisi on saanut videon tällä viikolla. Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan epäillystä väkivaltarikoksesta.

– Rikosilmoitus on kirjattu ja asiaa tutkitaan alkuvaiheessa tappeluun osallistumisena. Rikosnimike tai rikosnimikkeet voivat tarkentua tutkinnan ja kuulustelujen aikana, tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen sanoo MTV Uutisille.

Tappeluun osallistumisesta voidaan tuomita sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Lehtosen mukaan mahdollisia muita nimikkeitä asiassa ovat pahoinpitely ja jopa törkeä pahoinpitely.

Potkuja päähän ja rajua lyömistä

Videolta on nähtävissä muun muassa useita potkuja päähän, päähän tallomista, nyrkeillä lyöntiä ja erään maahan hakatun edessä verilammikko.

Videolta on tunnistettavissa tappeluun osallistuneita. Ainakin osalla on hanskat käsissä ja hammassuojat suussa.

Lehtonen uskoo, että tutkinnassa päästään hyvin eteenpäin. Helsingin poliisilla on jalkapallohuliganismiin erikoistuneita tutkijoita ja moni videon tappelija todennäköisesti saadaan jäljitettyä ja kutsuttua kuulusteluihin.

Videolla joukkotappelua sivustaseuraava kannustushuutaja yllyttää väkivaltaan koko minuutteja kestävän tappelun ajan:

"HJK eteenpäin nyt!" "Hakatkaa ne sinne nyt!" "Potki se, hypi päälle!" "Eemeli tapa se nyt!" "Painakaa nyt, teitä on enemmän ylhäällä!"

Taustalta kuuluu jokin yksittäinen Lahti-huuto.

Video näyttää päättyvän Klubi-huligaanien "voittoon".

Poliisi tutkii jalkapallohuligaanien yhteenottoa –"Seurojen on vaikea puuttua" 6:09

Lue myös:

    Uusimmat