Mainos

Poliisi tutki Jacksonin lääkärin kodin

Poliisi tutki tänä iltana Suomen aikaa edesmenneen popin kuninkaan Michael Jacksonin henkilääkärin Las Vegasin -kodin, kertoi silminnäkijähavaintoja siteerannut uutistoimisto AFP.

Jacksonin kuolema saattoi johtua anestesialääkkeen yliannostuksesta. Virallisten oikeuslääketieteellisten testien tuloksia odotetaan yhä, mutta yhä varmempana pidetään sitä, että Jackson kuoli anestesialääkkeen sivuvaikutuksiin.

Kyseinen lääke olisi ollut propofolia. Se on suonensisäisesti annettava lääke, jota käytetään yleisanestesiaan eli esimerkiksi leikkauspotilaiden nukutukseen. Propofoli ei siis ole unilääke.

Kohun keskipisteessä on Jacksonin henkilääkäri Conrad Murray. Hänen huhutaan jo tunnustaneen poliiseille, että hän antoi tähdelle propofolia suonensisäisesti.

Jacksonin uskotaan käyttäneen lääkettä vuosia ja tarvinneen sitä yhä vahvempina annoksina. Hänen sanotaan määränneen tarkasti siitä, milloin hän haluaa nukahtaa ja milloin herätä. Lääkärin taas uskotaan antaneen hänelle kaikkea, mitä hän vaati.

Murrayn asianajaja Ed Chernoff on toistaiseksi kuitannut puheet huhuina, mutta Murrayn tiedetään olleen Jacksonin luona samana päivänä, kun hän kuoli. Ihmetystä on herättänyt myös se, miksi ambulanssit hälytettiin paikalle vasta kauan sen jälkeen, kun tähti oli löydetty henkitoreissaan.

Verkko kiristyy lääkärin ympärillä

Poliisi ei ole vielä virallisesti kertonut, mitä lääkärin vastaanotolle ja kotiin tehdyissä etsinnöissä on löytynyt. Murray on kuitenkin kirjattu etsintäpapereihin kuolemantuottamuksesta epäillyksi.

- Lääkäri on pahassa pulassa, kommentoi asianajaja Roy Black tänä aamuna ABC-kanavalla. Hänen mukaansa lääkärillä ei ole yhtään pätevää lääketieteellistä syytä nukutuksessa käytettävän lääkkeen kotikäyttöön.

- Sitä ei pidä missään tapauksessa käyttää unettomuuteen, Black painotti.

Lääkärin epäillään myös laiminlyöneen lääkkeen antamiseen liittyvät varotoimet, kuten esimerkiksi sydämen toimintaa seuraavat monitorit.

Jacksonin on epäilty olleen jo pitkään koukussa erilaisiin voimakkaisiin reseptivalmisteisiin, kuten särkylääkkeisiin. Jacksonia kotona hoitanut sairaanhoitaja Cherilyn Lee on kertonut medialle, että tuskainen tähti oli kerjännyt häneltä nukutuslääkettä.

Jackson oli hänen mukaansa valittanut, ettei pysty nukkumaan kuin pari tuntia kerrallaan. Lee vakuuttaa kuitenkin, ettei hän taipunut aneluihin.

(MTV3 - STT)

FANIEN REAKTIOITA UUSIMPAAN KÄÄNTEESEEN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.