Mainos

Poliisi soitti jahtaamalleen kuljettajalle kesken takaa-ajon

Pohjanmaalla Vaasassa poliisi joutui turvautumaan moniin konsteihin ajaessaan takaa henkilöautoa viime yönä.

Liikkuvan poliisin partio piti puhallusratsiaa Yhdystien ja Rantamaantien risteyksessä eilen kello 23.55 aikaan, kun pysäytyspaikalle ajoi pohjoisen suunnasta Ford Escort -henkilöauto. Auto ei pysähtynyt, vaikka poliisipartio näytti pysähtymismerkkiä. Henkilöauto kiihdytti vauhtia ja pakeni pysäyttävän poliisin vierestä.

Alueella liikkeellä ollut toinen poliisipartio kuuli ilmoituksen pakenevasta henkilöautosta ja huomasi pakenevan henkilöauton, kun se tuli moottoritielle jatkaen matkaansa Porin suuntaan. Partio lähti auton perään näyttäen pysäytysmerkkiä.

Valtatie 8:lla auton nopeus vaihteli 120 - 165 kilometrin tuntivauhdin välillä. Poliisi soitti puhelimella kuljettajalle kesken paon, mutta auton kuljettaja ilmoitti, ettei hän suostu pysähtymään.

Auto saatiin pysähtymään vasta valtatie 8:lla Ylimarkun kohdalla, kun henkilöauto ajoi vastassa olevan poliisipartion piikkimattoon ja pysähtyi noin 500 metrin jälkeen.

Vielä pysäytyksenkin jälkeen kuljettaja pakeni juosten läheiselle pellolle, jossa poliisi otti hänet kiinni.

Autoa ajaneen miehen lisäksi autossa oli nuori nainen, joka oli aiemmin illalla ajanut samaa autoa ilman ajo-oikeutta. Autoa toisella kertaa kuljettaneella miehellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Kuljettaja oli selvin päin.

Poliisi epäilee autoa ajanutta miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi mies syyllistyi poliisin antaman pysäytysmerkin noudattamatta jättämiseen useita kertoja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.