Mainos

Poliisi: Rengasratsiat saavat odottaa

Poliisi rauhoittelee nastarenkailla ajelijoita. Helsingissäkään ei suunnitella ratsioita lähiaikoina.

Lain mukaan nastarenkaat pitää vaihtaa pois viimeistään pääsiäistä seuraavana maanantaina, ellei sää ja ajokeli muuta edellytä.

Tänään ajokeli oli etelässäkin monin paikoin sen verran talvinen, ettei viimeisten nastarenkailla ajelijoiden tarvinnut huolehtia poliisin rengasratsiasta. Toista oli viime viikolla.

Nastoilla ajajien huoli rikesakosta on ollut kuitenkin turha. Helsingin poliisin mukaan poliisi ei ole vielä tänä keväänä ryhtynyt renkaiden tarkkailuun.

- Helsingissä ei ole vielä tänä keväänä kirjoitettu rikesakkoja luvattomasta nastarenkaiden käytöstä. Myöskään ratsioita ei ole ollut, komisario Heikki Kallio kertoo.

Rengaslaki ja sen tulkinta kuitenkin selvästi hämmentää autoilijoita. Kallion mukaan poliisi on saanut asiasta paljon yhteydenottoja.

- Asiasta on käyty vilkasta keskustelua lähinnä Twitterissä, Kallio toteaa.

Nastarenkaiden käyttö perustuu Suomessa vallitseviin olosuhteisiin, mikä on hyvä asia yli 1 000 kilometrin mittaisessa maassa. Toisaalta se tuo tiettyä hankaluutta.

- Onhan se kontrollimielessä hankalaa, että ensinnäkin pääsiäinen voi heittää vuodesta riippuen jopa kuukauden ja sitten vielä lain maininta sääolosuhteista. Hankalaa se on, mutta ei ongelma, Kallio arvioi.

Yöpakkasten pitäisi jäädä tämän kevään osalta taakse maan pohjoisinta osaa lukuunottamatta jo loppuviikosta.

Poliisi ei silti aio hötkyillä rengasratsioiden kanssa etelässäkään.

- Ei tässä tarvitse hätiköidä. Emme me halua kiusata ihmisiä. Turvallisuus on tässä se tärkein asia, Kallio rauhoittelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.