Mainos

Poliisi ratsasi TamU:n toimiston - Vastuuhenkilöt epäiltyinä rahanpesusta

Keskusrikospoliisi epäilee jalkapalloseura Tampere Unitedin ottaneen vastaan rikoksella hankittua rahaa.

Talousvaikeuksissa virunut entinen jalkapallon liigaseura vastaanotti 300 000 euroa singaporelaisen Wilson Raj Perumalin yhtiöltä viime syksynä. KRP ei vahvista rahapesuepäilyn summaa tai yritystä.

- Summiin sen enempää sisälle menemättä, mutta isoista summista on kysymys. Useista tuhansista euroista. Voidaan sanoa, että sadoista tuhansista, kommentoi rikostarkastaja Ari Karvonen KRP:stä.

Poliisi teki kotietsinnän Tampere Unitedin toimistolle keskiviikkona. Seuran johtoa haettiin poliisikuulusteluihin.

Rikoksesta epäillään seuran vastuuhenkilöitä.

- Tässä vaiheessa puhutaan hallituksesta, joka on tehnyt päätökset, Karvonen sanoo.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut TamU:n toimitusjohtajaa Deniz Bavautdia. Tampereelta Ratinan stadionin laidalta kerrottiin, ettei Bavautdia ole hetkeen aikaan näkynyt.

Juttu nivoutuu tulosmanipulointivyyhtiin, jota puitiin eilen oikeussalissakin. Vedonlyöntivilpistä epäiltyä singaporelaislle Wilson Raj Perumajlle vaaditaan ehdotonta vankeutta lahjusrikoksesta Rovaniemen käräjäoikeudessa.

Perumaj myönsi eilen toimivansa osana kansainvälistä rikosllisryhmää, joka on saanut milljoonien hyödyn järjestetyillä peleillä Suomen lisäksi eri puolilla maailmaa.

Tampeen Unitedin kohdalla toistaiseksi epäilyt koskevat rahanpesua. Tilanne on haastava suomalaisessa jalkapallossa. Jalkapallon kurinpitovaliokunta ja myöhemmin valitusvaliokunta sulkivat TamU:n tämän kauden kilpailutoiminnasta.

Myös urheilun oikeusturvalautakunta asettui yksimielisesti palloliiton valitusvaliokunnan kannalle.

TamU:n Singapore-kuvioita pidettiin jalkapallojärjestöjen harjoittaman toiminnan kannalta hyvin vahingollisena ja moitittavana.

- Kysymys ei ole ollut yksittäisten pelaajien vaan seuran johdon toimintatavoista, jotka ovat olleet omiaan vakavasti vaarantamaan luottamusta koko toiminnan eettisiin perusperiaatterisiin, urheilun oikeusturvalautakunta toteaa toukokuun lopulla antamassaan päätöksessä.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 10.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.