Milloin viimeksi tarkastit kesärenkaidesi kunnon? Ammattilainen näyttää tapoja urasyvyyden mittaamiseen

Milloin tarkastit viimeksi kesärenkaidesi kunnon? Näin tarkastat renkaan urasyvyyden 4:22
Näin tarkastat kesärenkaidesi urasyvyyden.

Katso videolta erilaisia tapoja renkaan kulutuspinnan mittaamiseksi. 

Moni autoilija on silmäillyt kesärenkaiden kuntoa viimeksi keväällä niiden alle vaihtamisen yhteydessä – jos silloinkaan. Kesän aikana kilometrejä on saattanut kertyä hyvinkin paljon ja ne näkyvät väistämättä myös renkaissa – kulumisena. 

Näin syyssateiden aikaan olisi kuitenkin tärkeää, että auton rengastus olisi hyvä ja vesiliirron riski näin mahdollisimman pieni. 

Mikäli renkaat ovat uusimisen tarpeessa, kannattaa ne turvallisuussyistä uusia heti – ei vasta ensi keväänä. Näin syksyllä saattaa myös olla hyviä tarjouksia, kun rengasliikkeet tyhjentävät varastojaan talvikauden tuotteita silmällä pitäen. 

Kesärenkaan kunto kannattaa tarkastaa myös talvirenkaita alle vaihdettaessa, jotta itselle jää selvä muistikuva siitä, millaisessa kunnossa olevat kesärenkaat tuli jätettyä säilöön, esimerkiksi rengashotelliin. 

Usein rengasliikkeistä soitellaan talvikaudella hotelliasiakkaille ja tarjotaan uusia kesärenkaita säilössä olevien tilalle. Tällöin on apua siitä, että itsellä on selkeä muistikuva säilössä olevan rengassarjan kunnosta. Näin renkaita ei tule jätettyä uusimatta, jos tarve on todellinen – tai vastaavasti uusittua tarpeettoman aikaisin.

Yllä olevalla videolla Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen esittelee erilaisia tapoja renkaan kulutuspinnan mittaamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat