Mainos

Poliisi pysäytti kaivosmarssin Romaniassa

Romanian kaivosmiesten johtaja Miron Cozma pidätettiin tänä aamuna Bukarestin lounaispuolella, kertoi maan sisäministeri Constantin Dudu Ionescu. Cozma tuomittiin maanantaina 18 vuodeksi vankeuteen valtiovallan horjuttamisesta.

Cozman ohella myös kaksi hänen läheistä neuvonantajaansa pidätettiin ja kuljetettiin Bukarestiin. Romanian turvallisuusjoukot pysäyttivät aamulla tuhansien Cozman tuomiosta raivostuneiden kaivosmiesten marssin kohti maan pääkaupunkia. Turvallisuusjoukot pysäyttivät kepein ja kirvein aseistautuneet marssijat Caracalissa 150 kilometrin päässä Bukarestista käyttäen apunaan kyynelkaasua ja kumiluoteja.

Öisissä yhteenotoissa loukkaantui kymmeniä poliiseja. Sairaalalähteiden mukaan kaivosmiesten joukossa loukkaantuneita oli ainakin parisataa. Poliisi kertoi lisäksi pidättäneensä satoja kaivosmiehiä ja tuhonneensa heidän käyttämiään ajoneuvoja. Cozma oli itse pidätykseensä asti kaivosmiesten marssin kärjessä. Hän johti myös viime kuussa 15000 mainarin protestimarssia, joka keskeytettiin vasta kun Cozma ja pääministeri Radu Vasile olivat neuvotelleet keskenään.

Vuonna 1991 Cozma johti kaivosmiesten rajua mellakointia Bukarestissa, joka johti maan silloisen pääministerin Petre Romanin eroon.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.