Mainos

Poliisi puuttui yli 300 kertaa - tällainen suojatiekäyttäytyminen hengenvaarallista

Poliisi on huolissaan autoilijoiden vaarallisesta käyttäytymisestä suojateiden lähellä. Poliisi tehovalvoi viime viikon ajan suojatiekäyttäytymistä 11 poliisilaitoksen alueella.

Poliisi joutui puuttumaan 310 kertaa vaaratilanteeseen, jossa toinen auto ohitti suojatien pysähtymättä, vaikka edellinen oli pysähtynyt asianmukaisesti sen eteen.

–  Juuri tämä toimintatapa on suojatietä ylittävän hengen ja terveyden kannalta erityisen vaarallista ja täytyisi saada kitkettyä pois, sanoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pasi Kemppainen tiedotteessa.

Lisäksi rangaistuksia annettiin siitä, että autoilija ei päästänyt jalankulkijaa astumaan suojatielle tai kävelemään siellä esteettä. Tällaisia tapauksia kirjattiin 291.

Poliisi ei anna puhtaita papereita jalankulkijoillekaan. Heille kirjattiin 103 seuraamusta muun muassa punaisia päin kävelemisestä ja suojetien käyttämättä jättämisestä.

Poliisin neuvo suojetiellä käyttäytymiseen on yksinkertainen.

– Ennakoi, varmista, että muut tietävät mitä olet tekemässä ja toimi sääntöjen mukaan, poliisi ohjeistaa.

Poliisin mukaan suojateillä tapahtuneissa onnettomuuksissa kuolee vuosittain keskimäärin 10–15 jalankulkijaa. Viime vuonna suojateillä tapahtui 1015 onnettomuutta, joista 534 johti henkilövahinkoihin.

Valvontaviikko oli poliisille muutenkin tuottelias. Rattijuoppoja löytyi 53 kappaletta ja ilman ajo-oikeutta ajoon puututtiin 81 kertaa. Lisäksi poliisi tavoitti valvonnan aikana 60 etsintäkuulutettua henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.