Mainos

Poliisi paljasti 50:n petoksen sarjan Huuto.netissä

Keski-Uudenmaan poliisi on selvitettänyt petosrikossarjan, joka käsittää reilut viisikymmentä Huuto.net -internetsivustojen kautta tehtyä petosta. Kyseiset rikokset ovat tapahtuneet 2007 vuoden lopussa ja 2008 vuoden alussa. Petoksilla on saatu rahallista hyötyä noin 6 000 euroa.

Epäilty on ilmoittanut Huuto.netissä myyvänsä jotain tiettyä tuotetta esim. digiboksia, pelikonsolia tai tietokonepeliä. Huutokaupan sulkeuduttua ostajan kanssa on sovittu mm. maksu- ja toimitustavoista. Ostajan on pitänyt ensin maksaa tuotteesta sovittu hinta epäillyn pankkitilille. Maksusuorituksen jälkeen epäilty on luvannut lähettää postitse tuotteen ostajalle. Tuotteita ei kuitenkaan ole toimitettu ostajalle.

Internetin huutokauppa- ja kirpputorisivustot tarjoavat yksityishenkilöille kanavan, jonka kautta voi panna tavaroita tarjolle ja etsiä sopivaa ostettavaa.

Kaupat tehdään kuitenkin myyjän ja ostajan kesken, eikä sivuston ylläpitäjä ole vastuussa niissä mahdollisesti tapahtuvista väärinkäytöksistä. Myöskään kuluttajansuoja ei koske kahden yksityishenkilön välisiä sopimuksia.

Vaikka suurin osa tavaroita ja palveluja myyvistä on rehellisiä ja kunniallisia yrityksiä tai yksityishenkilöitä, on myös huijatuksi tulemisen mahdollisuus syytä tiedostaa, kertoo rikoskomisario Juha Koivisto Keski-Uudenmaan poliisista. Epärehellisyyttä on syytä epäillä ainakin silloin, jos myyjä painostaa tekemään kaupat nopeasti, jos myyjäyrityksestä ei löydy kunnollisia taustatietoja, ja varsin silloin, kun juuri sinulle tehdään aivan erityisen edullinen tarjous.

- Kaikkiin huijausmuotoihin pätee sama sääntö: jos jokin tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se ei yleensä olekaan totta, poliisi toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.