Poliisi määräsi ensimmäisen liikennevirhemaksun nastarengaskiellon rikkomisesta: "Ei ollut järin tyytyväinen" – tämän verran tuli maksettavaa

Helsingissä otettiin käyttöön nastarengaskielto – mitä sen rikkomisesta seuraa? 2:21
Helsingissä testataan kolmen talven ajan nastarengaskieltoa. Kielto koskee toistaiseksi vain Lönnrotinkatua.

Helsingin nastarengaskieltoa rikkova voi saada käteensä liikennevirhemaksun. Ensimmäinen sellainen on nyt annettu.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista twiittasi perjantaina, että Helsingissä on annettu ensimmäinen liikennevirhemaksu nastarengaskiellon rikkomisesta. Kyse on samalla Suomen ensimmäisestä tästä syystä määrätystä liikennevirhemaksusta.

Pastersteinin mukaan liikennevirhemaksu määrättiin Lönnrotinkadun nastarengaskieltoa rikkoneelle autoilijalle eilen torstaina. Hän kertoi MTV Uutisille, että kyse oli sadan euron suuruisesta liikennevirhemaksusta.

– Ei ollut järin tyytyväinen saamaansa lappuun, mutta kiitti kuitenkin saadessaan sen käteensä, Helsingin poliisin liikennetoimintojen johtaja totesi Twitterissä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kolme talvea kestävä kokeilu

Nastarenkailla ajaminen on ollut Lönnrotinkadulla kiellettyä syyskuun lopusta lähtien. Tontille ajaminen ja esimerkiksi Lönnrotinkadun kadun ylittäminen pysyvät sallittuina myös nastarenkailla varustetuille moottoriajoneuvoille. Kielto ei koske nastarenkain varustettuja polkupyöriä.

Kyseessä on tämän ja kaksi seuraavaa talvea kestävä kokeilu, jolla selvitetään nastarenkaiden vaikutuksia ilmanlaatuun ja meluun. Kokeilua voidaan tarvittaessa laajentaa myös muualla.

Helsingin kaupunki on useaan otteeseen viestinyt kitkarenkaiden hyödyistä. Sen tarkoituksena on nostaa kitkarenkaiden osuutta Helsingin liikenteessä merkittävästi tämänhetkisestä 30 prosentista 70 prosenttiin talvikauteen 2030–2031 mennessä.

Osana kokeilua Helsingin kaupunki tulee arvioimaan kiellon seurauksia, noudattamista ja tarkoituksenmukaisuutta.

Malttamattomuus tuli Porsche-kuskille kalliiksi Helsingissä 0:08
KATSO MYÖS: Malttamattomuus tuli Porsche-kuskille kalliiksi Helsingissä. Tästä koukkauksesta oli seurauksena 14 päiväsakkoa, mistä kertyi kuljettajan kovilla tuloilla yli 2 500 euroa maksettavaa.

Artikkelia muokattu 25.11. klo 12.40: Lisätty poliisilta saatu tieto liikennevirhemaksun suuruudesta.

Lue myös:

    Uusimmat