Mainos

Poliisi kertoo: Alaston mies tunkeutui vanhuksen kotiin - ei ehditty apuun

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton ja Sisä-Suomen aluetoimikunnan jäsenkyselyssä eräs poliisi kertoi tarinan siitä, kuinka poliisi ei päässyt auttamaan vanhusta, jonka asuntoon oli tunkeutunut humalainen, alaston mies. Julkaisemme kirjoituksen sellaisenaan. 

Mummu hakee apua naapurista


Aamulla klo 06.49 tullut häirikkötehtävä jäi yöpartiolta hoitamatta. He olivat jo palanneet vuoronlopetukseen asemalle 45 kilometrin päähän.

Tehtäväosoitteessa vanhan mummun kerrostaloasunnon ovikello oli soinut, jolloin hän oli avannut oven. Sisälle oli tunkeutunut humalainen, ainoastaan märät sukat jaloissaan oleva alaston mieshenkilö. Pienikokoinen mummu ei ollut saanut tätä miestä esteltyä. Mies oli mennyt asunnon vessaan, jossa ilmeisesti kohta sammunut vessanpytyn päälle. Mummu oli hakenut naapuristaan toisen mummun, joka soitti asian johdosta hätäkeskukseen.

Tämän jälkeen he jäivät odottamaan poliisin paikalle tuloa. Poliisin paikalle tulo kuitenkin kesti ja kesti. Niinpä mummut pyysivät paikalle lisää naapureitaan.

Samassa rappukäytävässä asuva mieshenkilö sai lopulta humalaisen, alastoman tunkeutujan poistumaan rappukäytävään.

Partiokaverini kanssa aloitimme työvuoron. Kyseinen tehtävä tuli meille koska se oli partioalueellamme. Hieman ennen kohteeseen tuloa saimme tiedon, että mies oli saatu poistettua asunnosta ja nyt juoksentelee pihamaalla.

Olimme kohteessa klo 07.46. Eli lähes tarkalleen tunnin päästä ilmoituksesta!

Suoritimme lähietsinnän kyseisen kerrostalon rappukäytävissä ja lähimaastossa. Ei tulosta. Kukaan paikalla olleista ei tuntenut tätä alastonta mieshenkilöä. Meidän (POLIISIN) tehtäväksi jäi ainoastaan ottaa ilmoitustiedot ja kirjata asiasta rikosilmoitus. Alaston mies oli rikkonut mummun vessasta WC-pytyn muovikannen sekä paperitelineen. Juttu ei selviä koskaan ja mummu maksaa vahingot itse. 

Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ja Sisä-Suomen aluetoimikunta pyysivät toukokuussa jäseniään kertomaan, miten poliisin resurssien rajallisuus näkyy käytännön työssä. Suomen Poliisijärjestöjen Liitto julkaisi 11  kyselyssä kerrottua poliisin arkitilannetta internetsivuillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.