Poliisi kaipaa havaintoja kotihoitajana esiintyneestä miehestä Lahdessa

Hämeen poliisilaitos jatkaa hoitajana esiintyneen miehen tekemien rikosten tutkintaa Lahdessa. 

Poliisi epäilee noin 40-vuotiaan miehen syyllistyneen rikoksiin tekeytymällä kotihoidon hoitajaksi Lahdessa. Hän oli anastanut hoidettaviltaan omaisuutta käyntiensä yhteydessä. 

Poliisin kiinniottama mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä. 

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä osaan tutkittavista rikoksista. 

Työskenteli aiemmin oikeana hoitajana

Työntekijä on poliisin mukaan työskennellyt aikaisemmin kotihoidon hoitajana myös oikeasti. Hänen epäillään tehneen rikoksia sekä työsuhteessa että työsuhteen jälkeisenä aikana. 

Päijät-Sote tiedotti asiasta 25. marraskuuta. Poliisi tekee yhteistyötä Päijät-Soten kanssa rikosten selvittämiseksi. 

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet poliisin tietojen mukaan kuluvan vuoden aikana. Tapauksia tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä törkeä varkaus, luvaton terveydenhuollon ammattitoimen harjoittaminen ja maksuvälinepetos. 

Poliisi pyytää ilmoituksia mahdollista väärinkäytöksistä

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja ja yhteydenottoja, jos herää epäily, että kotihoidon asiakas olisi joutunut kuvatunlaisen rikoksen uhriksi kuluvan vuoden aikana. 

Havaintotiedot voi ilmoittaa sähköisesti osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai vihjepuhelinnumeroon 0295 414 222. 

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja korostaa, että kyse on yksittäisen henkilön tekemistä rikoksista, ei rikosilmiöstä. 

Oikealla työntekijällä on aina mukanaan henkilökortti

Poliisi muistuttaa, että kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse avata ovea hoitajille eikä tuntemattomille henkilöille. Normaalisti hoitaja soittaa ensin ovikelloa ja sen jälkeen itse avaa oven kotihoidolle luovutetulla avaimella tai avaimettomalla ovenavausjärjestelmällä. 

Kotihoidon oikealla työntekijällä on mukanaan aina henkilökortti, jossa on Päijät-Soten logo, henkilön nimi, titteli, henkilönumero ja kortin umpeutumispäivä. Jos korttia ei ole näkyvillä, sen voi pyytää nähtäväksi. 

Pitkäaikaisilla ja vakituisilla työntekijöillä kortti on kuvallinen, ja lyhytaikaisilla sijaisilla ja opiskelijoilla kuvaton. 

Kortti on pankkikortin näköinen, ja se on muovikotelossa. Henkilökortti ei näytä itse tehdyltä. Työntekijöillä on myös yllään tunnistettava työvaate, kuten liivi tai jakku.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja