Mainos

Poliisi jatkaa Gerdtin motiivin kartoitusta

Kauppakeskus Myyrmannin räjäyttäjäksi epäillyn vantaalaisen Petri Gerdtin motiiveista ei poliisin mukaan vieläkään ole selvyyttä.

-Siitä ei haluta edes aavistella mitään, sanoo tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Tero Haapala.

Motiivin selvittämistä vaikeuttaa hänen mukaansa se, että epäilty itse sai surmansa tapahtumassa.

-Varmastikaan kaikkia asiaan liittyviä taustoja ja motiiveja ei koskaan saada selville juuri tämän vuoksi. Mutta toivottavasti jotakin löytyy epäillyn ystävä- ja tuttavapiirin kartoituksen jälkeen, Haapala sanoo.

Täydellistä selvitystä motiivista tuskin saadaan ystäväpiirin kuulemisellakaan, mutta sen sijaan sieltä saatetaan Haapalan mukaan saada viitteitä johonkin suuntaan. Kaiken kaikkiaan Myyrmannin tutkimusten odotetaan jatkuvan ainakin vuodenvaihteeseen.

-Loppuvuodesta teemme uusia arvioita, missä vaiheessa olemme tutkimuksissa menossa, Haapala kertoo.

Mahdollisesta ajastimesta ei uutta tietoa


Tutkinnanjohtaja Haapala ei kommentoi mahdollisen ajastimen olemassaoloa.

-Vaikka eräs lehti uutisoi tänään, että tällä rintamalla olisi jotain uutta ilmennyt. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole. Siitä ei voida kertoa enempää, hän kuittaa.

Myös pommin laukaisinjärjestelmä on Haapalan mukaan tutkinnan alla. Asian yhteydessä ei tällä haavaa ole ketään kiinniotettuna, eikä kiinniottoja Haapalan mukaan näillä näkymin ole tulossakaan. Rikospaikkatutkimukset kauppakeskus Myyrmannissa ovat päättyneet, mutta työ jatkuu edelleen keskusrikospoliisin rikoslaboratoriossa Vantaalla. Paikalta tutkittavaksi on kuljetettu huima määrä näytteitä: yli 70 muuttolaatikollista.

-Näytteitä on tutkimassa kymmenkunta tutkijaa, ja on arvioitu, että heidän työnsä kestää noin kaksi kuukautta, Haapala havainnollistaa.

Vammautuneita kuullaan vielä


Poliisin työurakkaa on kasvattanut myös suunnaton kuulustelujen määrä. Tähän mennessä on tehty noin 150 kuulustelua, minkä lisäksi toinen mokoma on vielä odottamassa.

-Lähinnä kuulustellut ovat henkilöitä, jotka ovat kärsineet omaisuusvahinkoja, mm. liikkeenharjoittajia ja asiakkaita, joilta on jäänyt ostoksia ja omaisuutta Myyrmanniin, Haapala kertoo.

Myös osa loukkaantuneista ja vammautuneista on edelleen kuulustelematta.

-Niin ikään räjäytyksestä epäillyn lähi-ja ystäväpiirin kuulemisia jatketaan edelleen, Haapala lisää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.