Poliisi epäilee: Sipoolaisnainen ampui miestään päähän ja soitti hätänumeroon – väitti että mies olisi tappanut itsensä

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että sipoolainen nainen surmasi miesystävänsä päähän ampumalla viime marraskuussa. Iltalehti uutisoi tapauksesta viime viikonloppuna. Poliisi ei ollut aiemmin tiedottanut asiasta.

Poliisi epäilee, että viisikymppinen nainen ampui miestä päähän marraskuun alkupuolella pariskunnan yhteisessä kodissa Sipoossa.

Mies kuoli. Tämä tuli poliisin tietoon, kun nainen soitti hätäkeskukseen itse. Nainen väitti miehen ampuneen itsensä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo, että poliisi päätyi kuitenkin pian tutkinnan alettua käsitykseen, ettei naisen kertomus välttämättä pitäisi paikkaansa.

– Siinä on useita eri tapahtumankulkuja asiassa esitetty epäillyn puolesta. Ne eivät oikein vastaa meidän käsitystämme tapahtumista, Tyynelä summaa.

Tyynelä kertoo, että asiaan on pyritty saamaan selvyyttä muun muassa teknistä näyttöä keräämällä.

Motiivi ei tiedossa

Tapahtumien kulusta on siis poliisilla näkemys. Sen sijaan hieman hämäräksi on Tyynelän mukaan jäänyt epäillyn henkirikoksen mahdollinen motiivi.

– Epäilty on kertonut meille tapahtumien kulusta, mutta sellainen varsinainen motiivi on jäänyt tässä vaiheessa vähän kyseenalaiseksi. Sitä tässä vielä haetaan. Asia on meillä työn alla, hän sanoo.

Poliisi ei usko, että tapaukseen liittyisi muita henkilöitä naisen ja miehen lisäksi.

Tyynelän mukaan poliisi pyrkii saamaan asian esitutkinnan valmiiksi ja jutun syyteharkintaan viimeistään tulevan kuukauden tai kahden aikana. Sillä välin taposta epäilty nainen on käräjäoikeuden määräyksellä tutkintavankeudessa.

Aiempi suhde päättyi yhtä karusti

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan epäilty nainen on aiemmin tuomittu käräjäoikeudessa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Tästä on aikaa yli 10 vuotta. Myös tuolloin vainaja oli naisen entinen miesystävä.

Iltalehden mukaan nainen oli riitautunut miehen kanssa, ja tilanteessa mies oli saanut fileerausveitsestä reiteensä. Mies kuoli, sillä pistohaava ulottui reisivaltimoon.

Nainen oli soittanut tilanteen jälkeen hätäkeskukseen ja kertonut miehen puukottaneen itseään.

Oikeuden mukaan lyöjä oli kuitenkin ollut nainen. Nainen sai kaksi vuotta ehdollista vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat